thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vermist in Efteling

Als verantwoordelijke voor het jeugdbeleid in Lanaken wil ik graag reageren op het artikel over de ‘vermiste kinderen’ in de Efteling. Het ging over 9 kinderen van de Grabbelpaswerking te Maasmechelen. In het artikel staat vermeld dat de Lanakense kinderen eveneens op die bus zaten. Dit klopt, Lanaken en Maasmechelen hebben de afspraak om gezamenlijk het vervoer te organiseren , dit om de prijs van de te drukken.

Vera Jans, beleidsverantwoordelijke Jeugd - Lanaken

De Lanakense groep was met 14 kinderen en 3 begeleiders. Zoals steeds voorzien wij in voldoende en kwalitatieve begeleiding. De kinderen worden tijdens de volledige uitstap begeleid en worden nooit zonder toezicht alleen gelaten. De begeleiding blijft de gehele duur van de uitstap bij de kinderen en deze mogen nooit alleen in een pretpark rondlopen. Dit is een vaste regel die reeds jaren wordt toegepast (en terecht, zo blijkt). Zowel de Lanakense kinderen als de begeleiders waren dus ook tijdig bij de bus om huiswaarts te keren.

Hier bleek dat deze bus niet tijdig kon vertrekken omwille van de 6 ‘zoekgeraakte’ kinderen van de andere gemeente. De jeugddienst van Lanaken heeft op dat moment onmiddellijk elke ouder van haar gemeente gebeld om de vertraging door te geven en uit te leggen. We mochten hier rekenen op alle begrip.

We delen dus wel de bus, maar hebben toch een hele andere visie over de begeleiding en aanpak tijdens dit soort uitstappen. Ik hoop dan ook dat dit voorval niet velen het vertrouwen doet verliezen in de vaak wel kwalitatieve en goede kinderwerking van heel wat gemeentebesturen.