Update planning werken stationsomgeving Neerpelt

Print
Update planning werken stationsomgeving Neerpelt

Update planning werken stationsomgeving Neerpelt

Neerpelt

Neerpelt -

Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert in het kader van de vernieuwing van de stationsomgeving van Neerpelt sinds het voorjaar van 2013 spoorwerken uit op de lijn 19 (Mol – Neerpelt). Wij willen u met dit infobericht graag informeren over de vooruitgang van de werken.

1. Weekend- en nachtwerken in oktober

Tijdens de weekends van 12-13 en 19-20 oktober en van woensdag 23 tot en met zondag 27 oktober 2013 zal de spoorbedding van de lijn 19 worden heraangelegd. Om de gebruikelijke exploitatie van het spoorverkeer te kunnen garanderen, zullen deze werken zowel overdag als ’s nachts gebeuren. Tijdens de weekends wordt er steeds gewerkt van zaterdag 00.30 uur tot zondagavond 18 uur. Op woensdag 23 en donderdag 24 oktober wordt er gewerkt tot 22 uur ’s avonds.
In het kader van deze werken zal de overweg van de Spoorwegstraat gedurende deze periodes enige hinder ondervinden en bijkomend worden afgesloten op zondag 27 oktober tussen 12 uur en 18 uur voor het uitvoeren van testritten. Van 23 tot 27 oktober, zal ook het fietspad ‘Heerstraat-Stationsstraat’ worden afgesloten voor de organisatie van het werfverkeer.

2. Opstappen op perron 4

Vanaf zondagavond 27 oktober zullen de treinen over de vernieuwde spoorlijn 19 rijden en zullen reizigers de trein kunnen nemen vanaf perron 4. Treintickets zullen verkrijgbaar zijn op de trein.

3. Stationsstraat afgesloten

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2013 zal de Stationsstraat worden afgesloten tussen de Slagmolenstraat en de Spoorwegstraat voor het wegverkeer voor het realiseren van de doorsteken van de nieuwe verkeerssignalisatie. Het verkeer komende vanuit de Spoorwegstraat richting de Stationsstraat kan linksaf slaan en vervolgens de omleiding volgen.

4. Aangepast parkeren

Vanaf vrijdag 11 oktober 2013 zal de stationsparking van de Stationsstraat niet langer toegankelijk zijn. Reizigers zullen vanaf dan hun wagen aan de achterkant (kant perron 4) van het station kunnen parkeren.

In geval van vragen kunt u contact opnemen met de cel Info Buurtbewoners van Infrabel op het gratis nummer 0800 55 000 of via het e-mailadres info.projecten@infrabel.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio