Groot scherm vrijdag in Heusden-centrum

Print

Heusden

Heusden-Zolder -

Aanstaande vrijdag is het voor voetbalminnend België de match van de waarheid. België maakt in een rechtstreeks duel uit wie naar het wereldkampioenschap in Brazilië mag gaan volgend jaar.

Deze match zal niet onopgemerkt voorbijgaan in het centrum van Heusden, waar een groot scherm geplaatst zal worden op het Sint-Willibrordusplein.

Organisatoren Steven Mertens en Gertjan Cuppers verwachten zo’n 500 aanwezigen. Vele jaren is er vraag geweest naar zo’n initiatief maar nooit kwam er iets tot stand. “Dat komt misschien omdat er nooit zo veel moeite voor is gedaan”, vertelt Steven Mertens. “Dit jaar hebben we koste nog moeite gespaard om zoiets op poten te zetten om het centrum van Heusden op een veilige en verantwoorde manier samen te brengen. Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met de dorpsraad en de handelaren van Heusden-centrum. We hebben zelfs gedacht aan een tent indien er slecht weer voorspeld wordt.”Op het plein zal zaterdag niet alleen een groot scherm staan, maar ook verschillende randanimatie, standen van de handelaars uit Heusden en drank- en eetgelegenheden.

Veiligheid
Andere jaren bracht het gezamenlijk kijken naar voetbalwedstrijden in Heusden problemen met zich mee. Zo werd het centrum van Heusden meermaals onveilig gemaakt door Turkse supporters die claxonnerend door het centrum reden en veel nachtlawaai met zich meenamen. Dit creëerde veel onveilige situaties voor zowel buurtbewoners als bestuurders. “Hierdoor werd altijd terughoudend gereageerd op voorstellen zoals deze”, meldt de Schepen van Sport Robin Stroobants. “Maar zo’n uitgewerkt voorstel om ons dorp samen te brengen kunnen we alleen maar steunen. Onze grootste zorg is om alles gezamenlijk te houden en het een gecontroleerd feest te maken. Heusden herleeft momenteel en dat kunnen we alleen maar toejuichen.”

Veel draait vrijdag om de veiligheid van de buurtbewoners en de aanwezigen. Daarom wordt het plein helemaal afgesloten met nadarhekken en werd security ingehuurd om de aanwezigen op het plein te houden. Het Sint-Willibrordusplein wordt om 8:00u afgesloten voor verkeer. De festiviteiten beginnen om 16:00u met kinderanimatie. Het plein wordt terug vrijgegeven om middernacht. Door deze festiviteiten verhuist de geplande standupcomedievoorstelling in de bibliotheek naar het Cultureel Centrum.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio