Dag van de Trage Weg

Print

Neerpelt

Neerpelt -

Een tiental jaren geleden startten in Neerpelt een aantal mensen met de werkgroep De trage Weg. Reden was de verdwijning van een aantal veldwegen en doorsteekjes. Dat gebeurde dikwijls op een sluipende wijze: elk jaar een voor verder geploegd en de weg is weg.

Soms gebeurde het snel: een prikkeldraad of een poort en de toegang is geblokkeerd. En zo werden de mogelijkheden voor de wandelaar altijd wat kleiner.

De trage Weg Neerpelt boekte - in goede samenwerking met het gemeentebestuur - heel wat resultaat: een tiental afgesloten of overwoekerde veldwegen werd heropend. Zo kreeg de wandelaar er vijf kilometer wandelplezier extra. Vooral op het Herent ligt nu een mooi raster van trage wegen in een charmant kleinschalig boerenlandschap.

Een aantal trage wegen kreeg een mooie houtkant, dank zij inspanningen van het gemeentebestuur en het Regionaal landschap De lage Kempen. Dat maakt het wandelen of kuieren alleen maar aangenamer. Ook nu blijft de werkgroep een oogje in het zeil houden. Trage wegen blijven blijkbaar een bedreigde soort.

De vzw De Trage Weg zet elk jaar de trage wegen in Vlaanderen op de kaart met allerhande activiteiten, meestal wandelingen uiteraard. In het natuureducatiecentrum de Wulp in Neerpelt liggen brochures over de verschillende acties.

Meer info: www.dagvandetrageweg.be of contacteer: Pieter.Brusselmans@tragewegen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio