Pelts project jeugdtoegankelijkheid genomineerd voor 'Gastvrije Award'

Print
Pelts project jeugdtoegankelijkheid genomineerd voor 'Gastvrije Award'

Pelts project jeugdtoegankelijkheid genomineerd voor 'Gastvrije Award'

Overpelt

Overpelt -

Het project ‘Mixed Up’ dat het gemeentebestuur, chiro Holheide en het CMGJ dit voorjaar in Holheide organiseerden, dingt mee naar de ‘Gastvrije Award’ van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. De winnaar van de award krijgt een geldprijs van 1000 euro. ‘Mixed Up’ stond voor verschillende namiddagen vol leuke en actieve spelletjes voor Chiro Clara en Sooj én de kinderen van de wijkwerking FABuleus in Overpelt-Fabriek en het asielcentrum Valkenhof, met de bedoeling om elkaar op deze manier beter te leren kennen.

Stemmen voor ‘Mixed Up’ kan nog tot 19 november via de stem-knop bij het initiatief op www.gastvrijegemeente.be. Schepen van jeugd Nele Gutschoven geeft meer uitleg.

In de wijk van Overpelt Fabriek is er al geruime tijd geen enkele jeugdvereniging aanwezig. Het Centrum voor Maatschappelijke Gelijkheid en Jeugdwelzijn (CMGJ) werkt daarom samen met het gemeentebestuur al enkele jaren twee keer per maand de kinderwerking FABuleus uit. Om ouders én kinderen uit Overpelt-Fabriek ook laten kennis te maken met het aanbod van naburige jeugdwerkingen, organiseerden het CMGJ en het gemeentebestuur dit voorjaar kinderspeelnamiddagen onder de naam ‘Mixed-Up’ op het Clementiaanplein in Holheide. Naast het aanbod van chiro Sooj en Clara Holheide konden de kinderen er ook kennis maken met hun leeftijdsgenootjes van het asielcentrum Valkenhof, die ook op ‘Mixed-Up’ worden uitgenodigd.

Schepen van jeugd Nele Gutschoven: “Werken aan toegankelijkheid betekent voor ons samenwerken, elkaar beter leren kennen en uitwisseling. ‘Mixed-Up’ zorgt ervoor dat drie werelden wat dichter bij elkaar kunnen komen. De kinderen van FABuleus en Valkenhof leren zo de Chiro beter kennen en de Chiro leert zo de andere kinderen kennen.”

Het project is ondertussen niet onopgemerkt voorbij gegaan bij de mensen van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, want zij nomineerden ‘Mixed Up’ tot een van de kanshebbers op de ‘Gastvrije Award’. Naast de award krijgt de winnaar een geldprijs van 1000 euro. Daarbovenop reikt de jury nog eens vijf extra prijzen uit: voor meest gastvrije school, vereniging, gemeente, individu en bedrijf. Deze vijf initiatieven winnen ook 1000 euro en een Gastvrije Award. Schepen van jeugd Nele Gutschoven: “We roepen dan ook alle Overpeltenaren op om op ons project te stemmen. Dat kan tot 19 november via de stem-knop bij het initiatief op www.gastvrijegemeente.be”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio