Overpelt gastheer provinciale openingshappening 'Week van het Bos'

Print
Overpelt gastheer provinciale openingshappening 'Week van het Bos'

Overpelt gastheer provinciale openingshappening 'Week van het Bos'

Overpelt

Overpelt -

Op zondag 13 oktober organiseren de Boslandpartners Agentschap Natuur en Bos en het gemeentebestuur in het park Heesakkerheide in Overpelt de provinciale openingshappening van de Week van het Bos. De hele namiddag kan je er terecht voor een kindvriendelijk bosevenement met leuke workshops, voorstellingen en creatieve ontmoetingen met de natuur in de omgeving.

Alle activiteiten zijn volledig gratis. Schepen van toerisme Patrick Van Baelen stelt het programma voor.

Tijdens de Week van het Bos van 13 tot 20 oktober wordt iedereen uitgenodigd om in heel Vlaanderen deel te nemen aan activiteiten in en over topnatuur. Onder het motto “Supporter voor de natuur” zet het Agentschap voor Natuur en Bos de Europese natuurdoelen in de kijker en roept iedereen op om ze samen waar te maken. Voor welke planten- en diersoorten en leefgebieden moeten we bijzondere inspanningen leveren? Wat hebben die soorten nodig om zich thuis te voelen in het landschap? Tijdens de hele week zal je kunnen ontdekken welke resultaten er al geboekt zijn en hoe je zelf je steentje kan bijdragen.

Schepen van toerisme Patrick Van Baelen: “Bosland verzorgt ook dit jaar de provinciale openingshappening van de Week van het Bos. Op zondag 13 oktober van 13.30 tot 17.30 uur kan je in het park Heesakkerheide in Overpelt (langs de Breugelweg) terecht voor een kindvriendelijk bosevenement vol natuurpret.” Doorlopend vanaf 13.30 uur kan je genieten van een leerrijk leuke zoektocht door het park, workshops voor kinderen (maak een dromenvanger of een voederraampje voor vogels, …), avontuurlijke apenbruggen tussen de bomen, boomklimmen voor kinderen, boogschieten, kleurrijke steltenacts, het klik-Klak-Slak fotohuisje en nog veel meer. Je kan met de boswachter mee op een begeleide wandeling in de omgeving en ook in het Molenmuseum kan je een kijkje komen nemen.

Patrick van Baelen: “Het wordt een gedroomde kans om op een leuke manier kennis te maken met onze prachtige natuur. Alle activiteiten zijn trouwens volledig gratis. Wees duurzaam en kom naar ons evenement met de fiets. Het park Heesakkerheide is gelegen langs het Fietsroutenetwerk tussen knooppunten 245 en 206. We voorzien voldoende fietsenstallingen.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio