KVLV Wilderen-Duras leert over de gevaren van het internet.

Print

KVLV Wilderen-Duras leert over de gevaren van het internet.

Wilderen

Sint-Truiden -

Met 20 leden hebben we geboeid geluisterd naar een voordracht over de gevaren van het internet. De computer is dezer dagen niet meer weg te denken uit ons leven: je kan er meer contacten leggen, je bankzaken regelen, op Google vindt je alles wat je wil weten,.

.. Maar al deze info die wij met zijn allen op het internet zetten, komt soms in handen van mensen die het niet zo goed met ons menen.

Criminelen vinden honderden wegen om in onze pc binnen te dringen ,een goede antivirusprogramma op je pc zetten, is dus zeker geen overbodige luxe. Facebook is een zeer leuk medium, maar voor jonge mensen en pubers is het toch uitkijken, voor ouders een must om je kids in het oog te houden. Laat hen gerust op het web surfen, maar weet met wie of waar ze afspreken. Kennen ze hun vriendje op de chat? Staat de webcam op? Staat hun laptop in de living of op hun slaapkamer ?
We kregen ook een aantal tips: Wat is phishing? Waar vind ik een goed antivirusprogramma? Wees voorzichtig met gratis aangeboden programma's. Geef nooit je wachtwoord, banknummer of code door via het internet. Er is geen enkele bank die dit vraagt via het web.
Het was een zeer leerrijke avond, we zijn weer iets wijzer geworden. Nooit te oud om te leren!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio