Weense Agathe voor de 50ste keer op vakantie in Lommel

Print

Weense Agathe voor de 50ste keer op vakantie in Lommel

Lommel

Lommel -

Op woensdag 25 september werd Agathe Propadalo uit Wenen, Oostenrijk, gevierd omdat zij voor de 50ste keer op rij op vakantie kwam in Lommel.
In juli 1963 kwam ze als 11-jarig meisje voor de eerste maal op vakantie in het gezin van Toine Bijnens (Toine van Germaine Verbiest) en Mia Vanduffel (Mia van de smid).

In die tijd organiseerde Caritas Catholica vakanties in België voor kinderen uit andere landen. Deze vakanties hadden als naam ‘Jeugd zonder grenzen’ en duurde telkens 6 weken.

Op deze manier maakte Agathe als kind kennis met onze stad. Ze geraakte verknocht aan het gezin van de familie Bijnens en aan Lommel. Vervolgens kwam ze elk jaar opnieuw een tijdje naar onze gemeente, nu stad. 50 jaar lang heeft ze met veel plezier haar vakantie hier doorgebracht.

Om dit vieren ontving ze een prachtige afbeelding van het wapenschild van de stad, dat ondertekend was door burgemeester Peter Vanvelthoven, want ook hij wilde natuurlijk maar al te graag deze trotse fan van Lommel van harte feliciteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio