De Daltongang vertrekt naar Italië

Print

De Daltongang vertrekt naar Italië

Genk

Genk -

Na een maandenlange voorbereiding is het eindelijk zover. De Daltongang vertrekt dit weekend naar Italië, meer bepaald naar Pescara in de Abbruzzen.

Ter plaatse is men een week lang de speciale gast van het gemeentebestuur en van het organiserend comité van de jaarlijkse bier- en wijnfeesten.


"We wisten in het begin helemaal niet wat er op ons afkwam," zegt voorzitter Robert Leekens van de Daltongang. "Onze groep, bestaande uit zes gitaristen en enkele andere instrumenten, bestaat nu drie jaren en trad reeds vele malen op in binnen- en buitenland. Maar toen het aanbod van de familie Profeta in onze brievenbus viel, met voorstellen voor een week lang op te treden in Italie, waren we toch wel positief verrast. Nu is het zover: we stappen komend weekend allemaal samen in het vliegtuig richting Pescara, toch zo een beetje een natte droom voor onze groep hoor," lacht Leekens.

Repertoire
De Daltongang, ontstaan in de schoot van het mannenkoor De Heivinken uit Waterschei, heeft een breed repertoire van gekende covers en meezingers tot kleinkunst en luisterliederen. "Vooral bij ziekenzorgverenigingen en seniorengroepen was er de laatste maanden een hele brede interesse. Op korte tijd resulteerde dit in een dertigtal optredens. In Pescara zullen we ook enkele Italiaanse muziekjes ten gehore brengen voor de inlanders en de toeristen ter plaatse. Het belooft alleszins een prachtig avontuur te worden voor onze groep. We kijken er allemaal naar uit," besluit Robert Leekens.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio