thumbnail: null
thumbnail: null

Chiro O-L.-Vrouw bestaat 65 jaar

Op zaterdag 21 september vierde Chiro O.-L.-Vrouw feest. Ze bestaan immers 65 jaar, tenminste als we de paar jaartjes onderbreking in hun geschiedenis even door de vingers willen zien. Anders bestaan ze intussen ook alweer 25 jaar.

Onder het motto ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, werd het startsein gegeven van een jaar vol feestactiviteiten.

Jos Collaer

Ze hebben alvast van de leiding samen met hun volwassen begeleidster 25 opdrachten gekregen waaraan ze een heel jaar mogen werken. Zo moeten ze een Chirovlag gaan hangen op de toren van de basiliek. In de namiddag hebben de kinderen en jongeren genoten van een stadsspel. Kapelaan Emmanuel vond dat ze een mooie eucharistieviering in elkaar gestoken hadden in de basiliek. ’s Avonds hadden ze een feestavond met dans en zang in hun lokalen aan de Hasseltsesteenweg 20B, samen met de ouders. Hiervoor hadden ze een frietkraam gemobiliseerd en was er een feesttaart met daarin een heel grote fusee.

De bewegende handtas...

De jeugdbeweging telt een 35-tal leden. Het hoogtepunt is natuurlijk elk jaar het kamp, dat dit jaar zal door gaan in de tuin van de abdij van Kortenberg. En dat het hele kamp al eens opgeschrikt wordt door een mysterieus bewegende handtas van een van de dames, waarna alle meisjes beginnen te gillen bij het zien van een muis, hoort er soms ook bij. De handtas werd nadien zorgvuldig ondersteboven gehouden, ja zelfs vakkundig gezuiverd met de tuinslang. En dat de mixer al eens te fel zijn best gedaan heeft in de wortelpuree, zodat die meer gelijkt op babyvoeding, nemen ze er graag bij.

Op zoek naar oud-leden...

‘Wijk uit’, is het jaarthema van de Chiro. Deze meisjes zijn dan ook op zoek naar adressen van oud-leiding om nog meer pittige anekdotes boven te halen en oude foto’s te verzamelen. Ze willen op het einde van het jaar een tentoonstelling opbouwen. En hierbij vragen ze uw hulp. Want adressen van oud-leden terugvinden blijkt een hele klus, omdat vaak alleen de naam van hun getrouwde partner vermeld staat in telefoonboeken. Je kan hen contacteren op chiroolvfeest@hotmail.com

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio