thumbnail: null
thumbnail: null

Leerlingen Hasseltse scholen planten 10.000 bloembollen

Op dinsdag 17 september gaven schepen van groen Valerie Del Re, PR8-voorzitter Serge Persoons en de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool Kermt de aftrap van een nieuwe bebloemingsactie. Samen plantten ze op Ten Hove enkele honderden bloembollen.

serge persoons

De komende dagen krijgt de actie nog navolging in 15 andere schoolbuurten.

De groendienst van de stad en PR8 slaan andermaal de handen in elkaar voor een nieuwe bebloemingsactie. “Ditmaal concentreren we ons op de schoolbuurten”, aldus groenschepen Valerie Del Re. “Samen met de leerlingen van 16 Hasseltse scholen planten we de komende weken 10.000 bloembollen. Als dank voor hun medewerking krijgen de kinderen van ons een appel. Dankzij dit initiatief zijn de betrokken scholen binnenkort omgeven door narcissen, krokussen en hyacinten.”

“Maar de actie kent evenzeer een educatief aspect”, verduidelijkt PR8-voorzitter Serge Persoons. “We planten niet louter een groot aantal bloembollen. Vooraf leggen we de kinderen ook uit wat een bloembol precies is, hoe je hem best plant en welke verzorging hij nodig heeft. Zo willen we kinderen met groene vingers en hun ouders motiveren om ook thuis aan de slag te gaan.”

Eerdere acties

Aan het begin van de zomervakantie lanceerden de groendienst van de stad en PR8 in de Schrijnwerkersstraat en Hemelrijk een actie rond uniforme straatbebloeming. Over een zestigtal gevels hingen zij 120 bloemenringen op. Elke seizoen vervangt de stad de bloemen in de ringen. De bewoners van de straten verzorgen ze.

Tijdens de Autoluwe Zondag dit voorjaar legden de groendienst van de stad en PR8 op het Leopoldplein negen vierkante metertuintjes aan. Omwonenden mogen er gratis groenten en kruiden oogsten.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio