Limburgse geleidehondenscholen zetten schouders onder BADF

Print
Limburgse geleidehondenscholen zetten schouders onder BADF

Limburgse geleidehondenscholen zetten schouders onder BADF

Genk

Genk -

Het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw uit Tongeren en de Blindengeleidehondenschool Genk vzw trokken gisteren samen naar Brussel voor de officiële oprichting van de Belgian Assistance Dog Federation. Geert Decresson (BCG) en Raf Truyers (BGHSG) hebben afgelopen jaren intensief mee hun schouders gezet onder dit project om tot een grote federatie te komen.

Onder impuls van beide geleidehondenscholen wordt de Begian Guide Dog Federation uitgebreid met andere opleidingscentra voor assistentiehonden.

De BADF bestaat voortaan uit: Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (Tongeren), Blindengeleidehondenschool Genk vzw (Genk), Canisha vzw (Wetteren), Coeur a coeur asbl/Hart tegen hart vzw (Esplechin), Dyadis vzw (Brussel), Entreveus asbl (Luik), Hachiko vzw (Merelbeke), Os’mose asbl (Esneux), Scale Dogs vzw (Brussel), Vrienden der Blinden vzw/Les Amis des Aveugles asbl (Koksijde/Ghlin). Samen willen deze tien organisaties aanspreekpunt zijn en de sector vertegenwoordigen. Onder assistentiehonden verstaan we alle honden, die een specifieke training hebben genoten om personen met een handicap, beperking of ziekte bij te staan, zoals daar zijn: blindengeleidehonden, hulphonden, signaalhonden en meldhonden.

Doel van de organisatie is om de kwaliteit van assistentiehonden in de toekomst te bewaken. De verenigingen engageren zich om internationale standaarden van internationale organisaties als Assistance Dogs Europe, Assistance Dogs International en de International Guide Dog Federation als norm te nemen en deze te bereiken. Daarnaast wil de BADF het recht op toegang voor personen met een assistentiehond in de verschillende Gewesten, maar ook in de Benelux en de EU blijvend in de aandacht brengen.

Belangrijk detail: de lidorganisaties van de BADF stellen zich tot doel assistentiehonden kosteloos aan de persoon met een handicap te bezorgen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio