Limburgse bedrijven kiezen voor studenten PXL-IT

Print

Limburgse bedrijven kiezen voor studenten PXL-IT

Hasselt

Hasselt -

Het gonst en buzzt op Hogeschool PXL! Deze week werden 80 jonge IT-breinen geprikkeld tijdens de enthousiasmerende voorstelling van de nieuwe projecten voor het ICT-project van het derde jaar Professionele Bachelor PXL-IT.
Een groot aantal externe partners uit diverse sectoren zoals de IT-sector, gezondheidssector en sociale instellingen brachten een interessant projectthema aan.

IT-bedrijf Cegeka neemt deel aan het project en laat de studenten experimenteren met een mobiele tool voor het plannen van interne meetings. Voor Yappa mogen de teams nadenken over een mobiele oplossing voor een grote klant die de winkelbeleving voor zijn klanten maximaal wil maken en de wachttijden minimaal. Op je mobieltje de scores, rankings en teaminfo van je favoriete sportploeg volgen; dat zou niet enkel voor voetbal moeten kunnen. Basketbal in Limburg verdient een eigen app. De Limburg Basketball Foundation “Herman Reynders” hoopt een dream team te vinden tussen de derdejaars PXL-IT. Studenten en snelle wagens: interesse verzekerd. Lommel Proving Grounds, Europees testcentrum van Ford, zoekt dan weer digitale hulpmiddelen voor zijn testbaan.

Ook voor PXL-interne voorstellen is er uiteraard ruimte: PXL-healthcare biedt de klinische input en zoekt technologische input van PXL-IT voor een ‘revalidatiegame’ op basis van een bewegingsdetectiesysteem. Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem heeft nood aan een facility management informatiesysteem binnen de afdeling administratie/logistiek. Samen met PXL-Logic kunnen de studenten voor Young & partners een Transport Management System in de ‘cloud’ ontwikkelen, compatibel met een mobiele app.

Gabrielle Erlingen (PXL-coördinator ICT-project) legt uit: “De studententeams kiezen nu welk thema ze willen uitwerken. De externe partners worden actief betrokken bij de uitwerking en coaching van het project. Het ICT-project levert een win-winsituatie op voor alle betrokken actoren: externen, PXL, studenten én Limburg. Bovendien vloeien er uit de meeste projecten ook boeiende stages voort.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio