Geslaagd bekerweekend Sparvoc Lanaken

Het was weer een geslaagd bekerweekend voor Sparvoc.

Zaterdag voormiddag namen de Kadetten Jongens en de Scholieren Dames het voortouw.De Kadetten Jongens wonnen overtuigend het jeugdbekertornooi in Spalbeek terwijl de Scholieren Dames VC Tongerlo over de knie legden.

Philippe Paulissen

De andere jeugdploegen lieten dan ook weer in positieve zin van zich spreken.

Zaterdag namiddag/avond: Zowel de Heren A als de Dames A namen het op tegen Avoc Achel.

En de Dames A gaven alvast het goede voorbeeld. Ondanks een sterk verdedigend Achel wonnen de dames overtuigend met 1-3. In een eerste set haalden de dames een 18-10 achterstand weg om uiteindelijk de set te pakken met 24-26. Set 2 had Sparvoc dan geen verhaal tegen de opslagdruk van Achel. In set 3 schakelde Wendy Vandebosch een versnelling hoger en haalde voor Sparvoc de set binnen met 21-25. Onder impuls van een sterk serverende Lina Mingels (14 punten) brak de veer bij Achel en kon de 14-jarige Sarah Willems de wedstrijd uitserveren.

De topper waar iedereen dan weer reikhalzend naar uitkeek, was een heruitgave van de finale van de beker van Limburg van 3 jaar geleden. De 1e divisie heren namen het thuis op tegen de Liga B ploeg van Achel. Deze beleefde een warme avond in de Leeuwenkuil. De heren moesten na een dijk van een wedstrijd en een thriller van een laatste set toch de meerdere erkennen in Achel:1-3 (20-25, 25-10, 21-25 en 28-30). Het behaalde niveau kon iedereen bekoren. Je legt ook niet iedere dag een Liga B ploeg met 25-10 de billen bloot.

Zondag

Zondagnamiddag namen de Dames B het thuis op tegen Stevoort. Inzet was een plaats in de volgende ronde tegen de eigenste Dames A ploeg. De Dames beleefden een collectieve off-day tegen het grotere Stevoort. Stevoort keerde met een 0-3 overwinning huiswaarts: 16-25, 14-25 en 18-25.

Ondanks dat nog niet alle bekerwedstrijden gespeeld zijn, is de Sparvoc balans al positief. Met bijna 2/3 van de ploegen in de bekercompetitie actief geplaatst, kunnen we dan spreken van een geslaagd bekerweekend.

Zondag avond stond nog Schovoc Beverst - Heren B op het programma.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio