thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Sporting NeLo brengt 2 punten thuis van Sasja

Gisteravond heeft Sporting NeLo na een fel bevochten wedstrijd gewonnen van KV Sasja.Dat dit een moeilijke verplaatsing zou worden stond al op voorhand vast, maar dat de spanning zou duren tot minuut 55 had toch niemand verwacht, want zo dicht lagen de ploegen bij elkaar.

Bruno Ravyts

De twee ploegen bleven gedurende de ganse eerste helft in mekaars buurt, Sasja nam de beste start en liep uit tot 2-0, Sporting had het zo niet begrepen en kwam al snel langszij, 2-2 na 5 minuten wedstrijd. Bij Sporting waren er in de eerste helft 2 spelers die er boven uit staken, Arber scoorde dat het een lieve lust was, en Mike in doel stond wederom beresterk te keepen. Hoogstaand was het niveau bij momenten niet, maar strijd en vechtlust was er aan beide zijden in overvloed, 9-9 na 20 minuten. Sporting leek naar het einde van de eerste helft het laken naar zich toe te trekken en ging rusten met een 12-14 voorsprong.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, er werd geknokt voor elke bal, Sasja kwam al snel weer langszij, 15-15 na 35 minuten. Sporting begon collectief beter zijn draai te vinden maar liet het meermaals in de overtal situaties afweten. In plaats dat er gescoord werd, werden er doelpunten gepakt en zo liep Sasja een klein beetje weg, 21-19 na 45 minuten. Tijd voor coach Robert om in te grijpen, hij wisselde Balazs voor Rolands, een goede zet zo bleek achteraf, want onze Let scoorde driemaal op rij en bracht Sporting op en over Sasja, 23-24 na 50 minuten. Waar NeLo in het verleden vaak in de laatste 10 minuten moest afhaken, ging het nu op zijn elan door en bleef Sasja onder druk zetten, 25-27 na 55 minuten. De laatste 5 minuten waren er voor een duidelijk moegestreden Sasja te veel aan en Sporting kon nog een aantal keren counteren en nam plots vlot afstand. De wedstrijd eindigde op een verdiende 26-31 zege voor Sporting NeLo, dat hiermee een rechtstreekse concurrent voor de play-offs punten afhandig maakt en mee aan de leiding blijft in het klassement.

Speelden en scoorden voor Sporting: Mattias Vancriekinge : 2, Winters Wout : 1, Kuik Niek : 0, Vandenhoed Dimitri : 3, Habraken Toon : 0, Barnyak Adam : 5, Somogyi Balazs : 3, Munkacsi Mate : 2, Spooren Serge : 2, Hoefnagels Pim : 1, Qerimi Arber : 10, Ivanovs Rolands : 3, Tadeij Mike : doel, Schonkeren Arne : doel

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio