Nederlands bedrijf Verbrugge Terminals bouwt logistieke hub uit in Haven van Zeebrugge

Print
Het Nederlandse bedrijf Verbrugge Terminals gaat een terminal uitbouwen op een terrein in de voorhaven Zeebrugge. De concessie werd vanochtend goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de Maatschappij van de Brugse Zeehaven (MBZ).

Verbrugge Terminals is een logistieke dienstverlener actief in de havens van Vlissingen en Terneuzen, waar ze hun hoofdzetel hebben.

Jaarlijks behandelen ze in die Nederlandse havens tien miljoen ton goederen. Het bedrijf dat al aanwezig was in Zeebrugge wil nu ook logistieke activiteiten opzetten in Zeebrugge en een eigen terminal oprichten voor onder meer lolo-trafiek. Dat is lading die verticaal aan boord wordt gebracht. De terminal zal ook dienen voor de opslag en overslag van gecontaineriseerde goederen en houtpulp. In dat laatste segment verhandelde de Haven van Zeebrugge de voorbije kwartalen steeds meer ton. "De investering is goed nieuws voor de haven en is een verdere ondersteuning van het netwerk van diepzee containerdiensten en de diensten op korte afstand in Zeebrugge. Bovendien versterkt het de aanwezigheid van de papier en pulpsector in Zeebrugge en de regio", zegt gedelegeerd bestuurder Joachim Coens.