Donorcentrum Genk zet deuren open

Print
Donorcentrum Genk zet deuren open

Donorcentrum Genk zet deuren open

Genk

Genk -

De maand september staat synoniem voor het begin van een nieuw schooljaar en het einde van de zomer. Juli en augustus brachten veel zon en hopelijk ook wat deugddoende rust. Naast mooi weer en vakantie staat de zomerperiode echter ook gelijk aan een lagere bloedvoorraad.

Tijd dus om in september de bloedvoorraad terug op te krikken met extra inzamelingen op zaterdag in de donorcentra.

Op zaterdag 14 september zet het Rode Kruis Vlaanderen de deuren van haar donorcentra open. Zo krijgen mensen die tijdens de week de tijd niet vinden om te doneren ook een kans om hun heldendaad te verrichten. Ook het donorcentrum van Genk, dat gelegen is aan het ZOL (Campus Sint-Jan), doet mee en verwelkomt bereidwillige donoren tussen 10u en 16u30. Nele de Vos, manager donorrelatiebeheer van Rode Kruis-Vlaanderen: ”Elk jaar slankt tijdens de zomermaanden juli en augustus de bloedvoorraad af. Vele donoren gaan dan met vakantie terwijl de ziekenhuizen verder bloedproducten blijven nodig hebben. Dat was ook dit jaar niet anders. Die extra inzamelingen op zaterdag moeten ons helpen om terug de nodige reserve op te bouwen.”

Een klein uurtje van je tijd, wat moed…… meer heb je niet nodig om mensenlevens te redden. Je meldt je aan, vult een medische vragenlijst in en na een kort gesprek met de afnamedokter ben je klaar voor een prik. Ongeveer tien minuten later zit de bloedgift er al op en kan je met een goed en vooral voldaan gevoel naar huis. Een hapje en een drankje wordt je nog aangeboden voor je vertrek.

Dat bloed geven nog steeds nodig is, wordt bewezen door de cijfers. Amper 3% van de bevolking geeft bloed, terwijl er voor elkeen van ons 70% kans bestaat om ooit bloed nodig te hebben. Als jij dus nog een uurtje vrij hebt op 14 september, verwelkomt het Rode Kruis je graag.

Voor een overzicht van de andere centra in Vlaanderen waar je terecht kan op 14 september raadpleeg je best de website www.bloedgevendoetleven.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio