Jeugdige trainers zetten U11 Valencia Piringen op nieuw spoor

Print

Piringen

Tongeren -

Ja, er werd zaterdag nog verloren tegen een strak georganiseerd Munsterbilzen. Terecht. Zij waren beter, speelden de bal goed rond. Lowie van Valencia kreeg nog vlug een strategisch plan toegefluisterd, maar Munsterbilzen was voorzien van sterke oren.

Maar... er zit duidelijk progressie in de U11 van Valencia Piringen! Vers trainersbloed zorgt hiervoor.

"Ik droom hier al twee jaar van", zegt 22-jarige Wouter Gysen, samen met assistent Jochen Thijs, kersverse trainer van deze jongens (én meisje, want Rune hoort er zeker bij, ze keept als de beste!), steevast kauwend op zijn stimorolleke, wathem al de bijnaam 'The chewing gum-coach' heeft opgeleverd.
"Kijken, Kijken !..." De tegenstander schrikt wel even als Wouter zijn discipelen richting aanval schreeuwt, vooral dan de eerste helft van de wedstrijd. Volgens mij ligt dit aan zijn voorraad Stimorol. Hij kauwt er altijd zo duchtig op los en als hij dan schreeuwt, waait er als het ware een plotse mistral over het veld, mét muntsmaak. Aan de rust zit hij dan door die voorraad heen, en de tweede helft blijft er dan enkel een piepstemmetje over.

Zelf speelt Wouter al van jongsaf bij Piringen en hij vindt coaching een mooi en logisch vervolg. Graag deelt hij zijn jeugdige ervaring met de speelse knapen en probeert er ook wat discipline in te krijgen. Werk aan de winkel dus. Dat zeker.
Maar hij en Jochen vergeten ook de teamspirit niet. Daarom plannen ze voor de hele ploeg komende vrijdag een bezoek aan de kermis van Tongeren.
"Ideaal om het groepsgevoel te versterken", weet Wouter.
Ook is hij blij dat er eindelijk de langverwachte nieuwe kleedkamers komen. Ook de deelkernen van Tongeren verdienen adequate accommodaties.

Zaterdag 11u30 is iedereen welkom voor de thuismatch van de U11 Valencia Piringen tegen Heis Sport. Start 11u30. Nicole & Elvire ontvangen u graag in de gezellige kantine. Fris getapte pintjes verzekerd!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio