RetroCars biedt KVG-leden rondrit aan.

Print

RetroCars biedt KVG-leden rondrit aan.

Lanaken

Lanaken -

De vakantie, een lange mooie zomer, is alweer voorbij, en dat bracht ons snel bij zaterdag 7 september , de dag dat RetroCars weer een rondrit gepland had met een 30-tal KVG-leden De rijders hadden gekozen voor heel wat fel gekleurde auto’s, hetgeen zeker een vrolijke tint gaf aan die grijze zaterdag.

De jongeren die altijd heel erg uitkijken naar deze activiteit, waren het snelst bij de Oldtimer van hun voorkeur, met een vriendelijke groet voor de chauffeur.

Stipt om 13.30 uur zette de hele colonne zich in beweging. Vanaf het H. Hartcollege gingen we richting Gellik, om dan via binnenwegen en tussen de velden door, de dorpen Eigenbilzen, Hoelbeek, Waltwilder te doorkruisen. Verder kwamen we dan langs Kleine Spouwen, Membruggen en het Wijnkasteel van Genoelseleren aan in Millen, waar we aan de Waterburcht even halt hielden. Langs het voetpad ging het via de brug over de gracht naar de burcht toe, waar de RetroCars iedereen trakteerde op een lekkere kop koffie of iets fris. De koppen en glazen werden leeggedronken bij een gezellige babbel. Het natte weer liet niet toe om op het mooie terras te gaan zitten, dat lag er troosteloos bij.

Na een klein uurtje reden we verder, en bij het uitrijden van Millen zagen we op een splitsing onder een grote boom een mooi kapelletje staan. De route ging verder langs veld- en binnenwegen, doorheen het grondgebied van Rukkelingen-aan-de Jeker, Wonck/Bitsingen, en Eben-Emael om zo, via de nieuwe brug, in Riemst/Kanne terecht, te komen. Daar ging het dan langs de Slingerberg op, richting Vroenhoven. We reden dan via Kesselt en Veldwezelt terug naar Lanaken, om dan vanaf het politiekantoor, over de Koning Albertlaan, het centrum en de Stationsstraat, terug naar de zaal van de Priesters van het H. Hart te gaan. Hier wachtte er voor alle RetroCars-chauffeurs en onze KVG-leden een lekkere kop koffie met een stukje vlaai. Al smullend werden de ervaringen en pleziertjes van deze rondrit onder mekaar uitgewisseld. Elke jongere wist iets interessants te vertellen over de Oldtimer waarin hij rondgereden had. Op het einde van deze dag werd door RetroCars reeds afspraken gemaakt voor volgend jaar.

Bedankt mensen van RetroCars, jullie hebben er weer een mooie en interessante dag van gemaakt, onze leden en jongeren hebben ervan genoten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio