Meldert kermist

Print

Meldert

Lummen -

Op zondag 8 september organiseerde het comité Meldert Kermist zijn eerste editie.

Al jaren lang was er van een “septemberkermis” geen sprake meer in Meldert, daar moest absoluut verandering in komen. Sinds begin 2013 kwamen een vijftal Meldertenaren verschillende malen samen om van gedachten te wisselen.

Meldert Kermist werd concreet.

Als locatie van deze festiviteiten werden de Geenmeerstraat, de Pastorijstraat en de voetbalterreinen van SK Meldert gekozen.

Zondag dreigden de weergoden echter de eerste editie nog even in het water te doen lopen. Om half zeven ’s ochtends vielen er nog dikke regendruppels, maar vanaf half acht werd het droog en rond de middag kwam de zon er zelfs heel goed door.

Een activiteit die zeker niet ging ontbreken, SK Meldert opent traditioneel zijn voetbalseizoen op de tweede zondag van september. De stand 4-1 tegen Heusden 06. Proficiat jongens. Als extra activiteit besloot SK Meldert om de jeugd in de voormiddag te laten voetballen tegen elkaar.

In de straten kon men gezellig wandelen langs een rommelmarkt, deze werd aangevuld met de garageverkoop door de bewoners van de Pastorijstraat en Geenmeerstraat.

Vele Meldertse verenigingen gingen in op de uitnodiging om er een infostand te organiseren. Zo kon men reclame maken voor zijn of haar vereniging wat betreft de activiteiten 2013 – 2014 en ook nieuwe leden aanwerven.

De KVLV van Meldert deed een wafelverkoop, de Mannenbond Meldert bracht de Sint-Willibrordusborrel aan de man of vrouw en liet iedereen kennismaken met oude volksspelen, Chiro hield er een Vlaamse kermis en verkocht pannenkoeken, de Petanqueclub van Meldert en Okra legde er vier petanquepleinen aan waar men een balletje kon gooien, SK Meldert had een standje op doelschieten en quizploeg Quimbro zorgde voor heerlijke soep en een koel drankje.

De fanfare Sint-Willibrordus uit Meldert zorgde voor de muzikale omlijsting.
Als extra ’tje waren er een vijftiental oude tractoren te bewonderen en ook vonden al twee kermisuitbaters hun weg terug naar Meldert. Op deze zonnige dag werd er genoten van de talrijke attracties en het comité Meldert Kermist bedankt alle aanwezige bezoekers en deelnemers van deze eerste editie.

Een tweede editie zal er zeker komen, dat is beloofd. Tot volgend jaar, dan Kermist Meldert terug.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio