Taalkamp Engels@Lucerna 2013

Print
Taalkamp Engels@Lucerna 2013

Taalkamp Engels@Lucerna 2013

Genk

Genk -

Zondag 30 juni om 8.30 u stonden we vertrekkensklaar te wachten aan onze school in Genk voor onze reis van 3 weken naar Engeland. Vooraleer we écht konden vertrekken gingen we eerst naar Antwerpen en Gent om daar het andere deel van de groep op te halen.

Toen de andere Lucernaleerlingen waren ingestapt, kon de reis beginnen. Er hing een hele fijne sfeer in de bus en iedereen had een brede glimlach op het gezicht. We luisterden naar muziek waarbij iedereen meezong en bij het hoogtepunt ging iedereen uit zijn dak wat soms voor frustraties zorgde bij de chauffeur. Iedereen zat dus intens te genieten van zijn reis. Na een lange rit van wel 17 uur kwamen we eindelijk aan in Leeds, een stad gelegen in het noorden van Engeland.
Een goed taalkamp bestaat uit vele activiteiten. Aan de onze mankeerde niets. Elke schooldag volgden we les in de voormiddag en in de namiddag waren er uitstappen gepland zoals: Leeds City Centre tour, Kirkstall Abbey, Harewood House, Royal Armouries, … Dagelijks werden er boeken gelezen en een dagboek geschreven wat sommige leerlingen wel eens ontging. Gelukkig hadden we de begeleiders die ons hieraan konden laten herinneren. Op zaterdag was er een trip gepland naar Londen.
De morgenstond heeft goud in de mond, dat was de boodschap van de begeleiders. We stonden namelijk om 4.00 u op om te kunnen vertrekken naar Londen. De leerlingen vertrokken vooral met een epicuristische bedoeling maar deze uitstap had ook zijn didactische, even leuke kant. Omstreeks 11 uur kwamen we aan in Londen waar ons een stevig ontbijt te wachten stond. Na het ontbijt gingen we de stad in om het British Museum te bezoeken. Het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk bevindt zich in Great Russell Street in Londen. Je kan er een grote verzameling aan kunstvoorwerpen vinden die eveneens behoort tot de grootste collecties ter wereld. Als tweede op het programma stond een bezoek aan Oxford Street. We kregen hiervoor enkele uren waarin we vrij de straat mochten bezoeken.
Het is een bekende winkelstraat gelegen in het hartje van de Engelse hoofdstad. De meeste mensen zijn hier om te shoppen, om te shoppen en nog eens om te shoppen. Dat kon je duidelijk zien aan de overbevolkte winkels. Drie uren in Oxford Street waren niet genoeg om de lange straat af te lopen. Hierna gingen we richting Parliament Square, Westminster om de neogotische klokkentoren van 96 m hoog te bezoeken. De Big Ben dus wel te verstaan. Ook hier kregen we de tijd om zowel de Big Ben als de omgeving te verkennen. Ten slotte was het tijd om ons maagje te vullen en te vertrekken naar onze thuisbasis Leeds. We zijn ook naar York geweest voor een citytrip. Daar bezochten we het National Railway Museum, het grootste treinmuseum van Europa. Hier staan wel tientallen locomotieven en treinstellen. De moeite waard dus voor een bezoekje.

We hebben enorm veel gedaan in deze drie weken. De tijd vloog voorbij. We hebben vooral véél Engels gesproken, véél bijgeleerd, véél plezier gemaakt en nieuwe vriendschappen gesloten die zeker verder zullen gaan ook na dit uitstapje, …
Aan alles komt een eind en dus ook aan dit kamp. Op zondag 21 juli was het inpakken wezen om te kunnen vertrekken naar België waar we door de ouders opgewacht werden .

We zijn het er unaniem over eens dat het een leuk kamp was.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio