Genkse vlaggen in de spots in Maastricht

Print

Genkse vlaggen in de spots in Maastricht

Genk

Genk -

Een formidabel project in Maastricht beleefde vorig weekend zijn slotapotheose in de Nederlandse Maasstad. In het kader van het fel beoogde 'Maastricht culturele hoofdstad 2018' organiseerde men dit keer een vlaggenparade in het centrum van de oude stad.

"Vertegenwoordigers van de plaatselijke wijken en de Euregio-leden die meededen aan het project 'De buurt kleurt...2018' stapten mee op in deze prachtige vlaggenparade", vertelt Jean Muysers, voorzitter van het mannenkoor De Heivinken die ook voor de show zorgden in deze wervelende ommegang.

"En je zou denken, Maastricht viel uit de boot voor de titelvoering van culturele hoofdstad anno 2018, en dan toch nog die grote massa in de buurt van het Vrijthof. Echt uniek die sfeer die we daar mee mochten beleven", zegt Muysers.

Extra dank

Vanuit verschillende hoeken van Maastricht zakten de harmonies, fanfares, dansgroepen en andere verenigingen met hun vaandels af naar het parcours. Samen met hun stadsbestuur beleefden ze daar dan de absolute finale van deze feestdag. "Ik moet zeggen: onze vertegenwoordiging, die mannen in knap uniform en getooid met de Genkse 'Iedereen Genkt-vlaggen', kregen vaak een spontaan applaus van de duizenden die nieuwsgierig naar de stoet bleven staren", vertelt Jean Muysers. "Echt dankbaar die reactie van de kijkers, en de delegatie van ons koor werd warempel gemeend vertroeteld door jong en oud."

De wethouder Cultuur van Maastricht, Jacques Costongs, bedankte De Heivinken nog eens extra in het kader van de gekende Ford-problematiek in onze stad. "Ik ken de situatie bij jullie. Daarom wil ik deze Genkenaars nog eens gemeend danken voor hun bijdrage en sterkte toewensen in hun moeilijke tijden", aldus wethouder of 'schepen' Costongs.
Als deze vlaggenuitwisseling en parade een aanzet vormt om Euregionaal tot nog intensere samenwerking te komen, dan is de Genkse aanwezigheid in Maastricht zeker niet nutteloos geweest.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio