Pupillen Red winnen met moeite in Sittard

Print
Pupillen Red winnen met moeite in Sittard

Pupillen Red winnen met moeite in Sittard

Zonhoven

Zonhoven -

Het einde van de competitie ontwikkelt zich tot een spannende strijd tussen het pupillen Red en het pupillen Blue team van de Tigers. Momenteel staat Blue aan de leiding, maar het verschil met Red is klein. Voorbije zaterdag stond er enkel een wedstrijd van Red op de agenda.

Zij speelden tegen de Condors uit Sittard. Met winst blijft de titelstrijd spannend.

Red opent op een zenuwachtige manier. Ze krijgen geen enkele hit geslagen in de eerste inning. Toch lukt het hen van 1 run te scoren. Maar de Condors doen beter en zetten pitcher Ferre Vanhees meteen onder druk. De Condors nemen in de eerste inning dan ook een 2 – 1 voorsprong. Een voorsprong die ze ook na de tweede inning blijven behouden. Ferre weet te voorkomen dat de Condors nog scoren, maar ook de Pitcher van de Condors staat niet toe dat de Tigers kunnen scoren.

Vanaf de derde inning verhogen de jonge Tigers de druk op Sittard. En met succes. Nieuweling Seger Hertogs komt op base dankzij een foutje in de verdediging van de Condors. Pepijn Hendrickx straft dit genadeloos af met een prachtige home run. De Tigers komen voor het eerst voor in de wedstrijd. Met de 2 – 3 voorsprong neemt Luca Pignatelli de pitching over van Ferre. Zoals zo vaak zorgen ook vandaag de pitchers van de Tigers voor grootste prestaties. Luca laat de Condors niet toe van te scoren. Red start de vierde inning dan ook met de 2 – 3 voorsprong en blijft de druk op de Condors opvoeren. Opnieuw met succes. Een tripple van Olivier Vandenryt en een home run van Tibo Delvaux verhogen de voorsprong tot 2 – 5. Een voorsprong welke team Red niet meer af geeft. Pepijn Hendrickx neemt als pitcher de vierde inning voor zijn rekening. Hij doet dit op echte Tigers manier. Twee strike outs en een prachtige play van rechtsvelder Seth v/d Auwera zorgen voor de drie outs.
Volgende zaterdag kan de competitie een definitieve vorm aannemen. Red moet voor een dubbel naar Maastricht. Blue speelt in Beek tegen de Cheetahs.

Terwijl het met de pupillenteams van de Tigers supergoed gaat, hebben ook de kadetten de laatste tijd veel succes. En dan vooral bij de meisjes. Momenteel zijn er maar liefst 10 meisjes actief bij het kadettenteam van de Tigers. De Tigers zijn op dit moment dan ook de enige club in heel België welke een totaal meisjes kadettenteam op het veld kunnen zetten. Het spreekt voor zich dat de Tigers daar heel graag nog wat extra meisjes bij zien komen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio