Veel volk op Hersftontmoeting van Ziekenzorg

Print

Veel volk op Hersftontmoeting van Ziekenzorg

Zepperen

Sint-Truiden -

Dat zieken en hoogbejaarden nood hebben aan ontmoeting, aan een babbel met gelijkgezinden, bleek nog maar eens vorige zaterdag, toen Ziekenzorg Zepperen een beetje overrompeld werd voor de jaarlijkse Herfstontmoeting. Een tiental vrijwilligers toerde Zepperen rond om de minder mobiele mensen van achter de kachel te halen en naar de parochiezaal te brengen.

Daar stond de deken klaar om met een aangrijpende gebedsdienst de leden van Ziekenzorg toch een riem onder het hart te steken, ondanks al hun tegenspoed.

Animatie was er ook. Joske Bronckarts, in het verleden nog Sint-Truidens carnavalsnummer één, vindt het een erezaak om zieken en senioren te komen amuseren aan benzineonkosten. Hij vergastte de Zepperenaren op liedjes van vroeger, meezingers die vele ogen deden fonkelen. Ondertussen prepareerden een ander stel vrijwilligers de sandwiches die, na het optreden van Joske als zoete broodjes de deur uit gingen.
Een namiddag complexloos amusement, wat oude koeien uit de gracht halen en mekaar nog eens terugzien en bijpraten, dat zijn de dingen waar de leden van Ziekenzorg naar uitzien op zo’n ontmoetingsnamiddag. En de ploeg van voorzitter Dimitri Punie slaagt daar wonderwel in.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio