Eerste HEAK-familiedag: voltreffer!

Print
Eerste HEAK-familiedag: voltreffer!

Eerste HEAK-familiedag: voltreffer!

Hechtel

Hechtel-Eksel -

Het atletiekseizoen is bijna ten einde. De atleten van de Hechtel-Ekselse AtletiekKern (HEAK) waren op diverse terreinen, vaak met succes, actief : veldlopen, pistemeetings in- en outdoor, (halve) marathons, stratenlopen, triatlons, oriëntatielopen, berglopen.


Uitslagen kan je raadplegen op: www.heak.blogspot.com

Afgelopen zaterdag werd voor de eerste maal het einde van het seizoen ludiek,creatief en sportief afgesloten met een familiedag. Bedoeling was om de getrainde HEAK-atleten , jong en oud,eens te laten uitkomen tegen hun wellicht minder-getrainde familieleden.

De smurfendans van het afgelopen zomer-jeugd-kamp diende als speelse opwarming.
Vervolgens waren er hilarische taferelen aan de hoogspringstand.
Bij de 80m sprint moest iedereen ouder dan 13 jaar uit de startblokken vertrekken. De ‘echte sprinters’ hadden meer dan werk om instructies te geven.

De ‘echte atleten’ dreven natuurlijk in het iets langere werk van de 800 m boven. Maar het moet gezegd … : Iedereen werd familiaal naar de eindstreep geschreeuwd. Elke prestatie werd gewaardeerd.
’s Middags werden 125 broodjes gezond verorberd om zich daarna toe te leggen op het speerwerpen.
Uitsmijter en hoogtepunt van de dag was wellicht de Australische estafette.
Hierbij dienen teams van 3 personen gevormd te worden waarvan elke persoon in aflossing 100m, 100m en 300 m dient te lopen. Er werd op het scherp van de snee voor elke meter gevochten… Menigeen heeft het de dag nadien geweten : stijfheid…
Maar het verdict was unaniem : Het was een heerlijk, ontspannend en amusant concept. Perfect georganiseerd. Voor herhaling vatbaar. Of zoals een deelnemende moeder zei : “Die van HEAK hebben heel wat in hun mars !”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio