Bert Verleysen behaalt op 62 jaar diploma Master in de Psychologie

Print
Bert Verleysen behaalt op 62 jaar diploma Master in de Psychologie

Bert Verleysen behaalt op 62 jaar diploma Master in de Psychologie

Munsterbilzen

Bilzen -

Bert is fier op zijn jongste kleinzoon Olaf die dit jaar het eerste leerjaar is begonnen, maar ook fier dat hijzelf zijn studie aan de Open Universiteit mag bekronen met het masterdiploma, meer bepaald in de Arbeid- en Organisatiepsychologie. De Open Universiteit Nederland maakt het mogelijk om een universitaire studie te combineren met werk en gezin.

Het is weliswaar een buitenlands diploma en daardoor nog steeds niet volwaardig erkend in Vlaanderen, maar daar wordt aan gewerkt. Maar deze drempel kan de voldoening en feestvreugde rond het diploma niet bederven. Het ‘Yes, I did it’-gevoel is bij deze eindstreep voor Bert veel sterker dan het gevoel op de eindstreep na de volledige 100 km van de dodentocht die Bert uitliep in augustus jongstleden.

Bert begon deze studie in 2005, eigenlijk als tijdvulling na een drukke periode in Hotel Tornbach in Manderfeld. Wat met de studie begon als een hobby groeide al snel uit tot een passievolle interesse in onderzoek rond het welzijn van mensen in arbeidsomgevingen.
Verschillende onderzoeken in organisaties en bedrijven, waarbij de afgelopen jaren meer dan 1.000 mensen werden bevraagd, tonen duidelijk aan dat mensen behoefte hebben aan een positieve waardering voor mekaar. Als deze positieve waardering aan de basis ligt van een samenwerking kunnen organisaties excelleren en mensen floreren. In deze omgevingen gaan mensen met plezier aan de slag en is er minder kans op uitval omwille van stress of burn-out. Bert wil verder gaan met dit onderzoek, om zo binnen een aantal jaren een doctoraatstitel te behalen. Hij zoekt nu contact met verantwoordelijken in bedrijven en organisaties die samen willen nadenken over het beter organiseren van arbeid. Bert is ervan overtuigd dat arbeid anders organiseren niet alleen de sleutel is voor bloeiende organisaties en enthousiaste medewerkers, maar vooral voor een florerend Limburg, zeker gezien de talrijke bedrijfssluitingen de laatste tijd.
Heb jij interesse in dit onderzoek, neem dan contact met Bert via bert@beverconsut.be.
Informatie over de studie aan Open Universiteit: http://www.uhasselt.be/openuniversiteit


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio