Francis Torelli wint met Macho in Paal BK Politiehonden cat. 3

Print

Francis Torelli wint met Macho in Paal BK Politiehonden cat. 3

Paal

Beringen -

Een zevenhonderdtal bezoekers, waarvan verschillende met de gratis uitnodiging via Paalonline en het artikel in Het Belang, waren afgezakt (of opgeklommen) naar de Steengroefstraat.

‘De Moedige Bijters Paal’ mochten, na het Limburgs kampioenschap, nu het Belgisch Kampioenschap voor politiehonden categorie 3 inrichten.

Een hele week had men weer gewerkt om er bijna volledig ander parcours van te maken en om het dubbel aantal van volk op een gepaste wijze te ontvangen.
In de vroege morgen waren de keurders uit Holsbeek en Zwijndrecht, de aanvalsman uit Koekelare, De burger uit Poppel, de ringmeester uit Lummen, Karweiman van Holsbeek en de controle verantwoordelijk uit Turnhout aanwezig.

Om 8.30 uur was de eerste van de twintig best geklasseerde honden al paraat om zijn parcours te doen. Voor de leek in de hondensport, of zoals ze zeggen ‘voor hen die niet tot in de merg van den hond gebeten zijn’, had men een mooie brochure waarin de verschillende proeven.

1. De gehoorzaamheidsoefeningen
2. De lenigheidoefeningen
3. De krachtoefeningen met al hun onderdelen op een begrijpbare wijze uitgelegd.

En terwijl de honden hun werk deden, werden de bezoekers optimaal verzorgd.
De AKABE Scouts uit Diest (scoutsbeweging voor andersvalide) liepen op en neer om de dorstige en hongerige van hun drankje of broodje, taart te voorzien. Zo steunt ‘de Moedige Bijters Paal’ ook een goed doel.

Iets na 18 uur waren de jury, controleurs en zeker de aanvalsman blij dat de proeven gedaan waren. Alles werd dan in gereedheid gebracht voor het protocol. Germain Pauwels, nationaal voorzitter van het Nationaal Verbond van Belgische Kynologen vzw, dankte de Paalse club voor de inzet en organisatie, de verantwoordelijke jury en andere medewerkers, de bezoekers en als laatst de deelnemers met hun honden.

Het is een mooi kampioenschap geweest.

Schepen van sport Beringen, Dave Schops en Vlaams Volksvertegenwoordigster Sonja Claes namen nog even het woord om vervolgens over te gaan naar de prijsuitreiking.

Francis Torelli met Macho uit Jemeppe was met 379 punten (met een maximaal van 400 te behalen punten) de terechte winnaar. Hij werd met prijzen overladen.

Het podium werd met: Diedier Buyck met M’Thor 2de uit Gullegem en Paul Van Hemelrijck met M’Jacky uit Oxdonck 3de elk met 359 punten (M’Thor stond in de jaarklassering hoger geklasseerd).

De Brabaçonne weerklonk en vervolgens knalde de flessen. Alle deelnemers kregen daarna een prijs en zak hondenvoer cadeau. We moeten vast niet zeggen dat er nog goed gevierd werd.

Bestuur, leden en vele vrijwilligers van ‘De Moedige Bijters Paal:’ een hele dikke proficiat voor de organisatie van deze 21 kampioenschappen.

Voor geïnteresseerden: elke donderdagavond kan u om 20.30 uur in de Steengroefstraat 61, Paal terecht met uw vragen en een kijkje nemen tijdens de training.

AC
Meer sfeerfoto's vind je op paalonline.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio