Voor zes euro bent u in de fleur van uw geven

Print
Voor zes euro bent u in de fleur van uw geven

Voor zes euro bent u in de fleur van uw geven

Tessenderlo

Tessenderlo -

OCMW Tessenderlo doet op 12, 13,14 en 15 september mee aan het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Talloze Looise vrijwilligers staan verspreid over heel Tessenderlo de plantjes te koop aan te bieden. We hebben dit jaar zelfs vrijwilligers die ook buiten onze gemeentegrenzen plantjes gaan verkopen.

Een azaleaplantje kost slechts € 6 en dankzij onze vrijwilligers hopen we er in Tessenderlo meer dan 1250 te verkopen. Een uitdaging maar we hopen op uw milde steun. En dat u ook nog waar voor uw geld krijgt, bleek uit de vrijwilligersvergadering. Eén van de plantjes van de vrijwilligers bloeide een jaar later terug.

Met deze opbrengst die we integraal aan “Kom op tegen Kanker” schenken, worden heel wat initiatieven voor kankerpatiënten gefinancierd.

Enkele voorbeelden?
Voor kinderen met kanker steunt Kom op tegen Kanker thuiszorgequipes die ervoor zorgen dat de patiëntjes niet langer dan nodig in het ziekenhuis moeten blijven. Ook de “brussenprojecten” krijgen steun: broers en zussen van kankerpatiëntjes worden in het ziekenhuis opgevangen terwijl hun ouders op bezoek zijn bij hun ziek kind. Dagcentra voor palliatieve patiënten kunnen op steun rekenen. Zij bieden sociaal contact met lotgenoten en gunnen hun familie even wat ademruimte en rust.

Ook de eigen initiatieven van de Vlaamse Liga tegen Kanker, de organisatie achter Kom op tegen Kanker, worden gesteund. Zo is er het Kankerfonds dat financieel bijspringt wanneer de sociale voorzieningen tekort schieten. En bij de Kankertelefoon kunnen kankerpatiënten, hun familie en vrienden terecht met hun vragen en angsten.

Doe mee en koop ook een azalea! 6 euro in een azalea steken, dat brengt op. Bedankt op voorhand. En aan onze Looise vrijwilligers die de azalea’s verkopen, ook veel dank. Want zij en enkel zij maken deze actie mogelijk.
Vanaf nu kan u al terecht op het OCMW (ingang via Gerhagenstraat) en kan u een azalea kopen aan het onthaal tijdens de openingsuren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio