Investeerder Icahn geeft strijd om Dell op

De Amerikaanse investeerder Carl Icahn geeft de strijd om Dell op. Dat heeft de miljardair laten weten in een brief aan de aandeelhouders van de computerfabrikant.

Icahn verzette zich al maandenlang tegen het bod van bijna 25 miljard dollar van oprichter en topman Michael Dell, die samen met investeringsmaatschappij Silver Lake het computerbedrijf wil overnemen en van de beurs halen.

belga.be

Icahn blijft erbij dat het bod Dell onderwaardeert, maar gelooft er naar eigen zeggen niet langer in dat hij het gevecht nog kan winnen. "Ik besef dat sommige belanghebbenden teleurgesteld zijn dat we niet verder vechten. Terwijl wij natuurlijk triest zijn dat we het gevecht verliezen, wordt dit wat verzacht doordat Michael Dell en Silver Lake, als gevolg van onze tussenkomst, hun 'enige en ultieme bod' toch hebben verhoogd", staat in de brief van de activist-belegger.De overige bestuurders van de computerfabrikant steunen wel het bod van Michael Dell, dat vorige maand nog werd verhoogd, en bevelen het zelfs aan bij de aandeelhouders. Die mogen er donderdag over stemmen tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Icahn zal tegenstemmen, maar verwacht dat hij geen meerderheid mee kan krijgen.