Open Monumentendag een succes op C-Mine

Print

Open Monumentendag een succes op C-Mine

Winterslag 1

Genk -

Tijdens de Open Monumentendag op 8 september stond de C-Minesite in de belangstelling. Bijna 3000 bezoekers kwamen een kijkje nemen. De toekenning van de Monumentenprijs 2013 aan C-Mine zorgde ervoor dat personen vanuit heel Vlaanderen en zelf vanuit Nederland de site kwamen bezoeken.


Niet alleen de energiegebouwen en het cultuurcentrum werden opgenomen in de geleide wandelingen maar ook de andere actoren namen deel aan de Open monumentendag zoals de MAD-faculty, studio Pieter Stockmans en de mine Crib in de voormalige bureelgebouwen. Nog voor de offciële opening stelde de C-mine Crib, het bedrijvencentrum voor creatieve innovatieve business op C-mine, speciaal voor deze Open Monumentendag zijn deuren open. De gidsen handen hun handen vol om de talrijke bezoekers wegwijs te maken.

Speciaal voor zowel doven en slechthorenden als voor blinden en slechtzienden werd in samenwerking met het provinciaal steunpunt Toegankelijkheid Limburg een rondleiding op maat voorzien. Met behulp van doventolken en gidsen die speciale aandacht besteedden voor de blinden en slechtzienden kregen 16 personen met een auditief handicap en 17 binden en slechtzienden een speciale en exclusieve rondleiding op de site en in de C-Mine expeditie.

Wat ook erg in de smaak viel bij vooral het jonge publiek, was de kliminitiatie die door Monumentenwacht Limburg werd georganiseerd. Meer dan 120 waaghalzen durfden de stap te zetten om via een touwconstructie van de schachtbok op 15 meter hoogte af te dalen. Ook in het gebouw zelf, konden kinderen zich naar beneden laten geleiden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio