Facteurs schenken 4.000 € aan ‘De Kleine Prins’

Print
Facteurs schenken 4.000 € aan ‘De Kleine Prins’

Facteurs schenken 4.000 € aan ‘De Kleine Prins’

Stokkem

Dilsen-Stokkem -

Er was helemaal niets meer te bespeuren van de stramme kuitspieren waarmee de deelnemers aan de facteurkeskoers in Stokkem, na de race, geplaagd werden.Een koers van brievendragers is een zeldzaamheid en lokt veel volk. Zo was het ook tijdens de 26ste editie van de Stokkemse feesten.

Zopas werd in zaal Katholieke Kring het financieel resultaat bekendgemaakt. Dit verliep in een opgewekte sfeer. Roger Vercruysse die het organisatieteam (Pascal Steutelings, Jean Vanvinckenroy, Johan Warson en Rudy Gijsen) aanvoert, wees op de goede verstandhouding en de warme sympathie van toeschouwers voor ‘ de vrienden van de post’. De spreker drukte de wens uit dat deze activiteit ook in de toekomst zou overleven ondanks de zware opdracht: een uur lang over de keien van de Stokkemer straatsteen hobbelen.

Omringd door collega’s brievendragers en postbeambten, schepenen en naaste medewerkers zoals Theo Colla, vaste pion aan de micro en koerscommentator, verklapte Roger het financieel resultaat.
"Een aardige som in deze crisisperiode", zei hij.

Lovenswaardig is te weten dat de opbrengst integraal naar een goed doel gaat. ‘De vrienden van de post’ hebben gekozen om het kinderkankeronderzoek ‘De Kleine Prins’ te ondersteunen. De heer Raf Missotten en mevrouw Heidi Van der Wielen, die het fonds vertegenwoordigden, mochten een cheque van 4.000 euro in ontvangst nemen.

Winnaar van de koers is David Vanschoren uit Halen. Bij de dames flitste Inge Ramakers uit Dilsen als eerste over de lijn. De overhandiging werd afgesloten met een felicitatiedrankje en een hapje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio