WTC Smeermaas rijdt opnieuw naar zee

Print

WTC Smeermaas rijdt opnieuw naar zee

Smeermaas

Lanaken -

Op vrijdag 6 september reden 13 leden van WTC Smeermaas opnieuw naar zee, meer bepaald naar Nieuwvliet-Bad in Nederland. Bij een stralende zon werd vertrokken om 7 uur. Er waren ook 4 dames van de partij. Na dik twee uur rijden werd een eerste keer halt gehouden in Geel-Meerhout.

Een 14de man had inmiddels aangepikt. In Geel werd de innerlijke mens versterkt om vervolgens door te rijden tot in Zwijndrecht, o.a. via een 'Kennedytunnel voor fietsers' onder de Schelde. De begeleiders wachtten de fietsers ("bleiters" volgens de plaatselijke garçon...) in Zwijndrecht op met een lekkere spaghetti.

Donkere wolken pakten zich samen boven het land van Waas en de fietsers waren amper weer vertrokken of de hemelsluizen gingen open. In Kieldrecht leek het alsof we aan de poorten van de hel waren beland doch de moedige WTCS'ers hielden - ondanks enkele valpartijen - stand en vervolgden hun weg naar de 3de stop, het Nederlandse Zaamslag. Daar werd om 17 uur een gebakje genuttigd om tot slot de laatste etappe naar Nieuwvliet af te haspelen. Om 19.30 uur kwam iedereen veilig en wel aan en knepen de "bleiters" met liefst 235 km op de teller de remmen dicht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio