Bewoners Rondestraat doen groot onderhoud van kloostertuinen

Print
Bewoners Rondestraat doen groot onderhoud van kloostertuinen

Bewoners Rondestraat doen groot onderhoud van kloostertuinen

Lozen

Bocholt -

Sinds E.Z. Bernadette in april 2012 het klooster heeft moeten verlaten, ligt dit prachtige gebouw er ietwat mistroostig bij. Vooral de tuinen hadden nood aan een grondige opknapbeurt. In afwachting van een duidelijke invulling van de bestemming en het gebruik van het klooster konden de bewoners van de Rondestraat dit niet langer aanzien.

Samen besloten ze op vrijdagavond 6 september de handen uit de mouwen te steken en de tuin eens flink onder handen te nemen.
Met 15 energieke vrijwilligers werd de tuin in een mum van tijd weer in zijn oude pracht hersteld: ieder had zijn eigen materiaal meegebracht en er werd niet op litertje zweet gekeken!
Gelukkig konden deze harde werkers tussendoor even bijtanken dankzij een traktatie van pastoor Gerard, die dit initiatief maar wat graag ondersteunt.
Ook de bewoners van de Rondstraat genoten er zichtbaar van dat “hun” klooster er weer netjes bijligt. En nadien, met een fris pintje en met 1 oor aan de radio gekluisterd – Schotland versus België werd gespeeld…- werden er plannen gesmeed om van dit klooster een warme ontmoetingsplaats te creëren voor de bewoners van Lozen. De volgende onderhoudsbeurt werd reeds ingepland voor woensdag 2 oktober om 18.00 uur met nadien vanaf 20.00 uur een gezellige kaartavond.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio