Jom Fastré fietst 8.330 km naar Compostella

Print

Jom Fastré fietst 8.330 km naar Compostella

Munsterbilzen

Bilzen -

Het was 29 mei 2013, een dag die Jom Fastré uit de Langblookstraat in Munsterbilzen nooit zal vergeten. Al in de vroege morgen waren zijn kinderen Jimmy en Tine, samen met enkele familieleden en vrienden op post om Jom uit te wuiven. Bij het openen van de garagepoort kon Jom zijn ogen niet geloven, heel de oprit tot aan de straat stond vol met enthousiaste sympathisanten en geburen die hem veel geluk en goeds kwamen toewensen.

Na enkele dankwoorden werd Jom door de talrijke groep ‘de Meremtrappers’ begeleid tot in Hasselt. Vandaar reed Jom solo verder naar het zuiden. Via Antwerpen, Brugge, Le Mans, Rennes, Bordeaux, Toulouse, Montpellier, via de prachtige streek Aix-en-Provence en zo naar Compostella.

Die meer dan drie maanden of 99 dagen fietsen was zeker een hele uitdaging, en liep niet altijd van een leien dakje. Warmteonweders, donder en bliksem, regen met pijpenstelen, verzengende hitte,… , om dan na een lange dag fietsen wederom een geschikte plaats te zoeken om de tent op te slaan. Maar Jom was vastberaden om zijn doel Compostella te bereiken.

Jom had ook voorzien om de Mont Ventoux te beklimmen. Deze mythische berg, zonder twijfel één van de bekendste bergen in Europa, wist Jom tweemaal te beklimmen op één dag. Een speciale uitdaging die mooi gelukt is. Hij heeft de ganse streek rondgereden om uiteindelijk in Compostella aan te komen. Ter plaatse heeft Jom zoals de meeste pelgrims de kathedraal bezocht en er de nodige kaarsjes laten branden voor iedereen die hij kent.

Na een lange terugtocht, die via een alternatieve reisweg verliep, kwam Jom vorige week terug in Munsterbilzen aan. Zowel de ‘Meremtrappers’ als de kinderen, buren , vrienden en kennissen hadden het nodige gedaan om de doorwinterde fietser een warm onthaal te schenken. Jom, proficiat met deze geweldige prestatie!

N.B. Tijdens de 99 dagen heeft Jom slechts vijf keer platte band gehad!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio