Willy Hulsbosch geeft de fakkel door aan Jef Plas

Print
Willy Hulsbosch geeft de fakkel door aan Jef Plas

Willy Hulsbosch geeft de fakkel door aan Jef Plas

Hamont-Achel

Hamont-Achel -

Partijlid, gemeenteraadslid en medestichter van PRO Hamont-Achel Willy Hulsbosch legt na bijna 25 jaar gemeenteraadslid weloverwogen zijn mandaat neer.

Willy is altijd een politieker geweest die zich inzette met hart en ziel voor de Hamont-Achelse burgers.

Sinds 1989 was hij ononderbroken gemeenteraadslid waarvan 6 jaar als schepen (van 01.07.1998 tot 01.01.2001 en van 01.02.2006 tot 01.01.2009). Zijn belangrijkste interesses gingen uit naar ‘sport’, ‘openbare werken’ en ‘financieel beleid’. Hij speelde een belangrijke rol bij de bouw van de sporthal op ‘t Lo, de aanleg van de Finse piste, het subsidiebeleid in functie van jeugdwerking, het fietsroutenetwerk in Noord-Limburg, de bouw tennishal Hamont, de opstart sportpark de Siggert en vooral het verhinderen van een belastingverhoging in 2009. Dit laatste werd een zodanige bron van ergernis dat hij in 2009 besloot om als onafhankelijk raadslid te zetelen en later de partij PRO Hamont-Achel mee op te richten die succesvol aan de verkiezingen van 2012 deelnam.

Willy heeft besloten om in 2018 niet meer op te komen als kandidaat-gemeenteraadslid en wil de weg nu openen voor zijn opvolger. Hij heeft er voor gekozen om actief achter de schermen van PRO Hamont-Achel mee te werken en legt zijn mandaat neer ten voordele van 1ste opvolger Jef Plas.

Jef Plas, gewezen schoolhoofd, is allesbehalve een onbekende in de Hamont- Achelse politiek. Hij was vroeger ook al gemeenteraadslid van 1983 tot 2007 en schepen van 1992 tot 2004.
Momenteel is hij OCMW-raadslid voor PRO Hamont-Achel en zal deze bijkomende uitdaging met veel enthousiasme aangaan.
Betaalbaar wonen voor onze jongeren, ouderenzorg op maat, toeristische troeven uitspelen, zorg voor ons historisch verleden en een doordacht beheer van de financiële middelen waren enkele van zijn intenties bij de jongste verkiezingen.
Samen met de andere PRO-leden zal hij zeker hier aan kunnen werken. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier onze partij versterken en met nog meer deskundigheid ten dienste van de Hamont-Achelse burgers staan, want daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio