Scrabbleclub Littera huldigt kampioenen

Voor het tweede jaar op rij was Beringenaar Stefaan Roels de sterkste speler van de Littera-competitie. Hij won 15 van de 42 wedstrijden, en dat illustreert zijn meesterschap. Stefaan vormde het grootste aantal solo's (= in een beurt als enige het woord vinden met de hoogste puntenwaarde).

Ronny Rutten

Zijn sterkste wapen was echter het vormen van scrabbles (= in een beurt alle getrokken letters wegleggen). Hij zag 84% van de mogelijke scrabbles, en deed daarmee veel beter dan de concurrentie. Het feit dat Stefaan Roels op een derde plaats staat in de Vlaams-Nederlandse scrabbleranking geeft aan dat hij een klassebak is. Dat onderstreepte hij nog eens in de laatste wedstrijd van het seizoen door te winnen met een recordscore van 98.68%.

In de categorie A+ werd Frans Symons kampioen. Hij was in zijn eigen reeks outstanding. Met een even groot overwicht won Herman Theys de A-reeks. Herman kreeg nog een extra prijs omdat hij in de loop van het seizoen tweemaal als enige alle letters weglegde (= soloscrabble). Hij moest daarvoor wel woorden als TIENDWEG en NAAROOG produceren.

Het waren Marc Voet (B+), Nestor Boden (B), Alex Bartholomeus (C+) en Monique Gerards (D+) die de andere titels wonnen. De Zonhovense Gerda Van Mierlo werd naar jaarlijkse gewoonte kampioene bij de gastspelers.

Inmiddels ging reeds het nieuwe seizoen van start. Alweer in zeven reeksen kan ieder op eigen niveau spelen tegen concurrenten. Dat zal niet alleen amusant zijn, maar ook leerrijk en geheugenversterkend. Laat maar komen die letters!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio