10-jarige Sam fietst in drie dagen van Driebergen NL naar Rekem

Print

10-jarige Sam fietst in drie dagen van Driebergen NL naar Rekem

Rekem

Lanaken -

Op 17 mei werd Sam de Goede uit Driebergen 10 jaar en hij was de belofte van zijn vader niet vergeten. Toen Sam 6 jaar was, had hij ooit gevraagd om naar zijn Bomma en Bompa (Guy Gouverneur) te fietsen. Zijn vader zei toen dat, als hij tien jaar zou worden, hij samen met hem deze rit naar Rekem mocht ondernemen.

Belofte maakt schuld.

Op maandag 26 augustus was het zover en stapten ze samen op de fiets om de 185 km in drie dagen van Driebergen naar Rekem te fietsen. De planning was om elke dag zo'n 62 km af te leggen.

De eerste dag was het doel om de gemeente Vught (bij Den Bosch) aan te doen want daar woont een vriendin van de familie. Via de pond bij Wijk bij Duurstede en fietsend door het mooie Betuwe werd hun weg vervolgd over de brug bij Zaltbommel. Hun eerste dag met 63 km op de teller zat erop en voldaan zochten ze het hotel op.

De tweede dag zou Eindhoven worden aangedaan en aangekomen in het centrum van Eindhoven, brachten ze een kort bezoekje aan het PSV stadion om daarna weer snel door te fietsen naar Valkenswaard. Onderweg genoten ze van een heerlijk zonnetje en ging de rit voorspoedig. Omdat ze allebei nog voldoende energie over hadden, namen ze nog een paar kilometertjes erbij.

Op dinsdag passeerden ze de Belgische grens en zochten ze in Achel een slaapplaats. Die dag stond de teller op 128 kilometer.

De laatste dag fietsten ze langs het kanaal en genoten ze volop van het mooie Belgische landschap. Tegenslag was er ook even, een flinke spijker zette de band van Sam plat, maar gelukkig kon de lokale fietsenmaker dit euvel verhelpen en met een half uur vertraging konden ze weer verder.

Het einddoel Rekem naderde en van vermoeidheid was ondanks deze inspanning geen sprake. Om vier uur bereikten ze de plaats van aankomst, de Sonnevijver in Rekem en hier werden ze opgewacht door Bomma, mama, broertjes Lucas en Jordan en Sam z'n Belgische neefje Kiano. Bompa moest helaas die middag werken.

Vol trots op deze zeer mooie prestatie reed Sam aangemoedigd door zijn familie onder een spandoek “aankomst” gevolgd door zijn vader. Een flinke prestatie om later nog eens aan terug te denken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio