thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Schutterij Rijkhoven wint beker van Bilzen

Op zondag 1 september sloten de schutterijen van Zand en Leem hun seizoen af. De dag begon met in misviering in de dekenale kerk van Bilzen. Daarna volgde een mooie optocht van de gilden naar de schutterij van St. Joris Munsterbilzen onder begeleiding van de harmonie St.

Miranda Van Tulden

Isidorus van Rijkhoven. Met z’n allen genoten ze daarna van een heerlijke barbecue.

In de namiddag namen de schutterijen het tegen elkaar op voor de Beker. Het duurde lang voordat er een winnaar bekend was. Na een lange kaveling was de beker van Bilzen uiteindelijk voor St. Blasius Rijkhoven. Zij wonnen hierdoor ook de VLAS beker. Deze is van een organisatie die traditionele sporten promoot en ondersteunt. Er was ook een beker voor niet- Bilzerse schutterijen. Deze werd gewonnen door St. Rochus Zutendaal.

Tijdens deze dag is er ook nog de wedstrijd op de blok. De blokkoningen en –koninginnen van iedere schutterij schieten dan op een houten vogel. Degene die de vogel afschiet is blokkoning(in) van Zand en Leem. Dit jaar viel de vogel na het schot van Godelieve Blokken van St. Renardus Camerlo.Alle schutters die het afgelopen seizoen 0, 1, 2 of 3 missers hadden mochten het ook tegen elkaar opnemen. Bij de 0-missers ging de overwinning bij de mannen naar Jurgen Latet van St. Kristoffel Munsterbilzen en bij de vrouwen naar Sandra Castro van St. Amandus Spouwen. Zij zijn de algemeen kampioenen over het hele seizoen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio