Vette cheque voor de Mediclowns

Print
Vette cheque voor de Mediclowns

Vette cheque voor de Mediclowns

Sint-Truiden

Sint-Truiden -

De Cliniclowns mogen dan misschien meer bekend zijn dan de Mediclowns, de eersten zie je echter nooit in de Limburgse ziekenhuizen, want voor de Cliniclowns zijn die een beetje te klein. Dus hebben de Mediclowns het gat in de Limburgse en Hagelandse markt maar ingevuld en proberen ze het soms harde leven van de kinderen in de ziekenhuizen op een plezante manier een beetje draaglijk te maken.

“Maar daarvoor hebben we geld nodig”, zegt de voorzitter van de Mediclowns Hageland-Haspengouw, Miel Mattheus, “tot 6.000 euro per hospitaal. En dat geld komt er niet vanzelf.”

Dat moeten ook een aantal Zepperse vrienden geweten hebben, want zij beslisten prompt om de opbrengst van hun cafetaria tijdens de Oogstfeesten van 15 augustus laatstleden in de Sint-Niklaashoeve in Metsteren aan de Mediclowns te schenken. Tientallen taarten, honderden wafels, 600 pannenkoeken en vele emmers koffie waren er nodig om een vette cheque te maken voor de Mediclowns.

Initiatiefneemster Nicole Knapen uit Zepperen was fier en dankbaar. “Fier omdat we toch een mooi resultaat boekten maar vooral dankbaar voor de tientallen vrijwilligers, jong en oud, kwiek of een beetje geabimeerd, die zich de naad uit de broek werkten om de vele honderden bezoekers te bedienen. We zijn ook deken Albert Thijs van Sint-Truiden dankbaar. Toen hij hoorde van ons initiatief heeft hij spontaan de collecte van de zondagsmis in de Onze-Lieve-Vrouwekerk toegevoegd aan ons resultaat. We zijn dan ook meer dan tevreden een cheque van 1.585 euro aan de Mediclowns te kunnen overhandigen”, zegde Nicole Knapen vlak voor de overhandiging. De korte plechtigheid werd besloten met … hoe kan het anders, koffie en taart.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio