Rik Delbroek fietst méér dan 2000 km in Griekenland

Print
Rik Delbroek fietst méér dan 2000 km in Griekenland

Rik Delbroek fietst méér dan 2000 km in Griekenland

Opglabbeek

Opglabbeek -

Rik Delbroek heeft de fietsmicrobe altijd al te pakken gehad. Sinds hij met pensioen is, bouwt hij zijn passie nog verder uit. In 2011 vertrok hij van bij hem thuis naar Sint-Jacob van Compostela en in 2012 ging de tocht naar Rome. Allebei de keren was het een tocht van méér dan 2000 km.

Deze keer heeft Rik zijn fiets ingepakt en op het vliegtuig gezet om naar Athene te reizen. Daar gaat hij vier weken lang het oude Griekenland herontdekken. In zijn jeugd was hij er al eens. De Oud-Griekse cultuur boeit hem heel hard en hij heeft nu de kans om die al fietsend te verkennen tot in verre uithoeken.

Rik heeft drie routes uitgestippeld. De eerste leidt hem door de Peloponnesos met Korinthe, Olympia en Sparta op zijn weg. Dan gaat het westwaarts naar de streek van Epirus met Igoumentitsa, de Vikoskloof en ioanina om dan een te eindigen met een wijde lus rond Delfi.
Naast cultuur en sportieve actie houdt Rik er ook van om eens terug geplooid te leven op zichzelf. Daar krijgt hij volop de kans toe in het wisselende Griekse landschap.

Op 27 september komt hij weer naar huis, allicht met een heleboel materiaal voor een mooie album en het daarbij horende reisverhaal.
Wie nu al zijn tocht van nabij wilt volgen kan zijn blog vinden via bloggen.be/riktohellas
Reageer maar eens op zijn verhaal op de blog! Dat is een leuke aanmoediging.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio