Verliezers halen de bovenhand op Brusselse beurs

Print
De verliezers op de Brusselse beurs hebben dinsdag net iets zwaarder doorgewogen dan de winnaars. Op een verdeelde markt zakte de Bel20-index met 0,08 procent tot 2.707,20 punten.

De beste prestatie kwam van Bekaert. De West-Vlaamse industriële groep werd 1,56 procent meer waard bij een slotkoers van 27,75 euro.

Het aandeel profiteerde van een mededeling van Michelin. De Franse bandenproducent liet weten dat de markt voor zowel wagens als vrachtwagens verbetert. Bovendien worden de banden van vrachtwagens sneller vervangen. En dat is gunstig voor Bekaert, dat staalkoord voor banden produceert. Ook Delhaize deed het goed. Het aandeel van de warenhuisketen boekte een koerswinst van 1,41 procent tot 49,72 euro. Delhaize kreeg een steuntje in de rug van UBS. De Zwitserse bank gaf immers een koopadvies. Het koersdoel bedraagt 61,50 euro. Maar hun winst was onvoldoende om de beurs in de plus te trekken. Daarvoor waren de verliezers met net iets te veel. Tegenover zes winnaars telde de elitegroep van twintig aandelen veertien verliezers. De grootste verliezers waren de vastgoedbevaks. Bij de grote waarden was de rode lantaarn voor Cofinimmo, dat 1,69 procent wegzakte tot 83,00 euro. Ook branchegenoot Befimmo zat in de min met een verlies van 1,44 procent en een slotkoers van 49,31 euro. En op de brede markt ging Banimmo 5,15 procent lager tot 8,11 euro. Bank Degroof verlaagde vorige week het koersdoel voor de vastgoedpromotor na teleurstellende halfjaarcijfers van 12,50 euro naar 12,00 euro. Ook ThromboGenics zat opnieuw langs de verkeerde kant. De biotechtitel verloor bijkomend 1,27 procent om uit te komen op 20,92 euro. KBC Securities gaf nochtans een koopaanbeveling voor het aandeel. Het koersdoel ligt er op 33 euro. De kans is groot dat het oogmiddel Jetrea in aanmerking komt voor terugbetaling door de ziekteverzekering in Engeland en Wales.