Voorlopig geen overnemers voor O'Cool

Print
Er hebben zich voorlopig geen overnemers aangediend voor de vrijdag failliet verklaarde diepvriesketen O'Cool. Dat is dinsdag vernomen van curator Hilde De Boever.

"We willen wel alle mogelijkheden openhouden", aldus De Boever. "Iedereen heeft er belang bij, zeker als er tewerkstelling kan behouden worden.

" Eind mei telde O'Cool, en de andere failliet verklaarde vennootschappen Be Cool, Naturello en Frost Invest, nog 198 werknemers. Ondertussen beeïndigden de curatoren de arbeidsovereenkomsten. "De documenten voor de opmaak van de schuldvordering vertrekken deze week naar de mensen", verduidelijkt Piet Van De Walle (van de christelijke bediendevakbond LBC. Ook hij acht de kans op een doorstart heel klein. "Je weet natuurlijk nooit, maar ik denk eerder dat er hier of daar nog iemand interesse zal hebben in een goed gelegen winkelpand, " klinkt het. "Het bedrijf zat meer dan een jaar in een procedure WCO (wet continuïteit ondernemingen, nvdr). Ik denk dat met de vijftig overnames van het afgelopen jaar, de 'beste brokken' van de hand zijn."