Veilig schoolverkeer begint met goed voorbeeld

Print

Veilig schoolverkeer begint met goed voorbeeld

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren -

De start van het nieuwe schooljaar zorgt altijd voor de nodige zenuwen. Bij kinderen en bij ouders. Dit heeft ook zijn weerslag op het verkeersgedrag naar en van school. Vandaar dat de provincie Limburg, samen met alle Limburgse politiekorpsen het begin van het nieuwe schooljaar inzet met de thema-actie ‘Veilig Schoolverkeer’.

“De actie is niet gericht op het direct uitschrijven van verbalen, maar om ouders en kinderen te wijzen op hun onveilig verkeersgedrag”, stelt Alain Yzermans als hoofd van het lokale politiekorps. “In de schoolomgeving zal de politie vooral letten op de draagplicht van veiligheidsgordels, foutief parkeren en op snelheid. Ook het verkeersgedrag van de kinderen krijgt alle aandacht. Overtreders komen in de eerste weken weg met een waarschuwing. Maar omdat een verkeersveilige schoolomgeving eenvoudigweg niet kan zonder strikte controle op de naleving van verkeersregels, zal later deze maand de politie verbaliserend optreden. Niet om het de ouders of kinderen extra moeilijk te maken, maar om veilig schoolverkeer te kunnen handhaven. Kinderen zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Het is daarom van belang dat ouders het goede voorbeeld geven.”
Ook het gemeentebestuur neemt daarin haar verantwoording. “Voor het vierde jaar op rij organiseert het gemeentebestuur de fietshelmenactie ‘Kom op, helm op’. Alle leerlingen uit de vierde jaar ontvangen dit najaar een EU-goedgekeurde fietshelm.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio