Jeugdhuis Underground krijgt geluidsmeter van gemeentebestuur

Het gemeentebestuur kocht 4 geluidsmeters aan en stelt deze ter beschikking aan de jeugdhuizen en de jeugdverenigingen. Jeugdhuis Underground in Proosterbos nam gisteren haar toestel in ontvangst uit handen van schepen Lambrichts.

Sinds 1 januari is er nieuwe regelgeving van kracht rond geluidsnormen voor muziekactiviteiten.

communicatiedienst Maasmechelen

Jeugdhuizen en fuiven die tussen 85 en 95 decibel produceren, moeten voortaan het geluid meten met een reglementair meettoestel. Omdat zo’n toestel vrij duur is, kocht het gemeentebestuur vier toestellen aan.

“Maasmechelen kiest voor een positief fuifklimaat,” vertelt schepen van jeugd Jos Lambrichts. “De jeugdraad voerde onlangs een enquête uit, waaruit blijkt dat jongeren meer fuiven in onze gemeente willen. Het gemeentebestuur wil daarom de jeugdhuizen en jeugdverenigingen zoveel mogelijk ondersteunen bij de organisatie. Met jeugdhuis Underground en jeugdhuis ’t Alibi telt onze gemeente twee jeugdhuizen die geregeld muziekactiviteiten organiseren. Zij krijgen daarom een permanente geluidsmeter. De jeugdhuizen en verenigingen die occasioneel een fuif organiseren, kunnen een geluidsmeter lenen bij de gemeentelijke uitleendienst.”

De nieuwe geluidsnormen moeten niet alleen overlast beperken, ze moeten ook bezoekers beschermen tegen gehoorschade. Om jongeren bewust te maken van de gevaren, stelt het gemeentebestuur ook infopakketten ter beschikking. Jeugdverenigingen die een fuif organiseren kunnen de pakketten met affiches, folders en gratis oordopjes aanvragen op de jeugddienst.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio