Avant-première en Pannenkoekenslag tijdens Stokrooie Droomfeest

Print

Avant-première en Pannenkoekenslag tijdens Stokrooie Droomfeest

Stokrooie

Hasselt -

Zondag 8 september is het weer feest in Stokrooie. Het Stokrooie Droomfeest is dan de place to be voor alle Stokrooienaren. Maar ook inwoners uit andere Hasseltse (deel)gemeenten zijn hartelijk welkom. Op het programma staat een geleide wandeling naar de onlangs gerestaureerde Tuyltermolen.

Daarna is het verzamelen geblazen in het Ontmoetingscentrum voor een gezellig terras met kinderanimatie en een grote Pannenkoekenslag.

De Tuyltermolen
Gelegen aan de Zolderse Kiezel ligt de Tuyltermolen, deze dateert vermoedelijk reeds uit de eerste helft van de 18e eeuw. De Tuyltermolen was de banmolen van de Abdij van Herkenrode. Ban betekent dwang of plicht: hier moesten de mensen hun graan laten malen en in natura betalen. De molen lag op een kunstmatige aftakking van de eigenlijke Demer.

Sinds 2004 is men gestart om de totaal vervallen gebouwen van de abdijsite Herkenrode te restaureren en met succes. Ook de Tuylermolen zit in dit project en kreeg een waterturbine. Aan de grondige restauratie werd drie jaar gewerkt door VDAB-instructeurs en cursisten. Momenteel is men bezig met grond- en waterwerken aan de beek. Als alles klaar is zal wellicht later een officiële inhuldiging met aangepaste plechtigheid volgen. Tijdens het Stokrooie Droomfeest van aanstaande zondag kan men alvast kennismaken met de Tuyltermolen en de waterhuishouding van het domein Herkenrode.

Avant-Première
Zondag om 13.45 uur aan het Ontmoetingscentrum vertrekt voor de Stokrooienaren in avant-première de geleide wandeling met boeiende gids naar de gerestaureerde Tuyltermolen. Ook de waterhuishouding van Herkenrode staat op het programma. Onderweg is een traktatie voorzien in samenwerking met de Herkenrodeboer. De wandeling is ook prachtig voor kinderen, zij kunnen immers op een andere manier kennis maken met de schaapjes en de andere dieren van de Herkenrodeboer. Wandeling is zondag 8 september om 13.45 uur - Vertrek en inschrijving aan het Ontmoetingscentrum Stokrooie – Deelname 1,5 € (5 € per gezin)

Reuze Pannenkoekenslag
In een gezellig terras in het Ontmoetingscentrum van Stokrooie wordt er zondag vanaf 15.30 uur druk gebakken en een reuze Pannenkoekenslag gehouden. Alle pannenkoeken zijn zelf gemaakt en budgetvriendelijk aan 1 € per stuk (dressing gratis). We hopen op een pannenkoekenrecord!

Gezellig terras met veel kinderanimatie
Kinderen worden tijdens het Stokrooie Droomfeest echt verwend. Niet alleen tijdens de kindvriendelijke wandeling maar eveneens met een springkasteel en met professionele kinderschmink. Ook houdt KLJ Stokrooie een gezeldschapsspel voor alle kinderen die dan gewoon zin hebben om mee te doen. Balspelen en penaltycups trappen zijn ook voorzien. Voor de ouders inmiddels dé ideale gelegenheid om wat bij te praten met de buren en de zomer af te sluiten in stijl, genietend van een lekker drankje én met een pannenkoek!
Iedereen is welkom. Opbrengst t.v.v. een goed doel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio