Piringse jeugd is klaar voor het nieuwe schooljaar

Print

Piringse jeugd is klaar voor het nieuwe schooljaar

Piringen

Tongeren -

Maandag 2 september, 8u30 stipt: de bel rinkelt aan kleuterschool De Puzzel in Piringen.
Femke is er helemaal klaar voor. Prompt stapt ze de mooi versierde ingang van haar school binnen, in een soort van Tijdmachine. De Puzzel hanteert altijd een thema als leidraad voor het hele jaar.

"'Stap in de Tijdmachine' is dit jaar de as waarom het draait", verklaart juf Monique, directrice van De Puzzel."Via een tijdsband hoppen we van verschillende tijden naar de andere. Het begint bij de dino's, de oertijd, over de piramides van Egypte, de middeleeuwen, tot aan piraten, prinsen en prinsessen, koningen en koninginnen. Om te eindigen bij levensechte robotten."

Meteen kan ook iedereen aan de slag. Tuur krijgt per ongeluk een bal in het aangezicht, en juf Wendy treedt als volleerde scheidsrechter tussenbeide om het goede verloop op het speelplein te verzekeren.
Marthe en haar klasgenootje Emma betrekken al meteen het speelhuisje. Anke en Yarinda tonen trots de gekleurde tekening, hun eerste huiswerkje, meegekregen op de opendeurdag een tiental dagen geleden.
Zoë was blijkbaar erg gemist. Ze is nog maar net het schoolpoortje binnengestapt, of meteen zwermen haar vriendinnetjes rondom haar om hun verhaaltjes over de leuke, voorbije vakantie los te laten.
Zo ook aan de Gemeentelijke Basisschool Zevensprong, een straat verder. Het nagelnieuwe schooljaar kan beginnen ! Na die oh zo mooie zomervakantie staat iedereen, kinderen en juffen inbegrepen, te trappelen om aan een belangrijk nieuw hoofdstuk te beginnen. Als een fiere kapitein troont Seppe me mee voor een heuse fotosessie. Jorre zit er nog met een bang hartje bij, maar iedereen weet dat deze guitige knaap nog voor het einde van deze eerste schooldag zijn plaatsje zal opeisen.

De Gemeentelijke Basisschool De Zevensprong mag zich verheugen op een vernieuwde vloer op de speelplaats. Het bewijs dat het bestuur van de stad Tongeren zijn belofte nakomt, dat het inrichten van de deelgemeenten van groot belang blijft. Lokaal onderwijs zorgt voor zuurstof binnen een kleine dorpskern. Niet alleen voor het schoolgaan, maar het dient ook als katalysator voor onder meer sociaal contact tussen ouders, leerlingen onderling, en de plaatselijke omgeving. Er is nog een dringende noodzaak aan duidelijke signalisatie aan de Piringenstraat, van aanwezigheid van de school (Octopus). Maar dat zal ook wel in orde komen, als de Tongerse begroting dit toelaat tenminste.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio