Nieuw schooljaar Aan de Basis Smeermaas start met spel en dans

Print

Nieuw schooljaar Aan de Basis Smeermaas start met spel en dans

Smeermaas

Lanaken -

De vakantie is voorbij en de kinderen van het kleuter en basisonderwijs ijn weer begonnen aan het nieuwe schooljaar. In het kleuteronderwijs zijn er drie klasjes ingericht voor de kindjes die voor het eerst naar school gaan.
Bij de peutertjes van het eerste jaar waren er heel wat die er plezier in hadden om naar school te gaan.

Enkele waren daar minder verheugd over en konden mama of papa maar niet loslaten. De traantjes vloeiden dan ook op menig kindersnoetje, maar ook bij sommigen van de ouders. De juffen zien het elk jaar opnieuw en kunnen er goed mee overweg. Eens ze in de klasjes zitten tussen het vele speelgoed vergeet het merendeel hun leed en gaan samen met de nieuwe vriendjes en vriendinnetjes over tot spelen. Tussen de 136 kleuters is er één tweeling, de meisjes Fleur en Febe zetten hun eerste stappen in de grote wereld bij juf Lysiane.

Na het eerste belsignaal dit schooljaar kwamen in de grote sporthal de kleuters en de eerste leerjaren samen om er te zingen en te dansen onder leiding van presentator Ronny Dreessen van PS Show Support die, gekleed in Jacquet met rode vlinderdas en de haren plat tegen het hoofd geperst met gel, de kinderen vermaakte met muziek en dans, waarbij de juffen en meesters uiteraard betrokken werden.

De hoogste klassen vermaakten zich intussen op de grote speelplaats waar een springkasteel opgesteld stond, of speelden voetbal. Er zitten in het Basisonderwijs dit jaar 180 kinderen.
De vakantie werd door Jean Pierre Fabry benut om de enige nog niet beschilderde muur te beschilderen met voetballende figuren op een sportveld. Een prachtige bijna levensechte creatie met voetbalveld en reclameborden. Jean Pierre is werkzaam bij Sappi en schildert als hobbyist. Hij was voorheen lid van de ouderraad. Reeds eerder schilderde hij al op de muren van de speelplaatsen van basis en kleuterschool.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio