Avondfietstochten afgesloten met slothappening in CCL

Print

Avondfietstochten afgesloten met slothappening in CCL

Lanaken

Lanaken -

De avondfietstochten in Lanaken vinden dit jaar voor de 26e maal plaats en de deelnemers konden onder het genot van mooi zomerweer sportelen, tijdens hun tochten op een rustig tempo door 'het fietsparadijs', langs mooie natuur- en waterwegen en door de pittoreske Maasdorpjes.

In totaal deden 105 deelnemers mee met een gemiddelde van 50 á 60 per rit . Geen enkele geplande tocht werd afgelast i.v.m. weersomstandigheden. Telkens gingen er tijdens het fietsen, voor de veiligheid van de deelnemers, twee volgwagens en een aantal baankapiteins - 16 in totaal onder leiding van Nico Digneffe-, mee op pad.
Begonnen op woensdag 5 juni was de laatste rit op woensdag 28 augustus. Tijdens een van die ritten, die naar Eigenbilzen ging, werd de groep gevolgd door een crèmewagen, totdat de Fietsers een pauze inlasten. Iedereen kon dan ook genieten van een heerlijk ijsje. Één valpartij was er te betreuren maar gelukkig met lichte verwonding.
Er waren minder inschrijvingen ten opzichte van vorig jaar, die volgens de organisatie een oorzaak vindt in het meer individueel en in kleinere groepjes fietsen. Er wordt dus niet minder gefietst. Ook de intrede van de fiets met hulpmotor zal er voor een deel tussen zitten, dat er zo’n 20% minder deelnemers waren, omdat het samen fietsen bemoeilijkt wordt en uit angst voor eventuele valpartijen. Zeven kinderen deden er dit jaar mee aan de fietstochten waarvan 80% van de deelnemers boven de 55 jaar is. De oudste deelneemster die 12 ritten meefietste is Trinette Gijbels die haar 82 jarige leeftijd niet onder stoelen of banken steekt. De Oudste bij het mannelijk deel was Heinz Nessen die de kaap van 87 is gepasseerd maar zich beperkte tot een rit. Zijn opvolger in ouderdom Hubert Panis is 81 en hij fietste eveneens 12 ritten mee.
Op vrijdag 30 augustus was het verzamelen geblazen in het CCL om dit fietsjaar naar goede gewoonte af te sluiten met een slothappening en pastabuffet.
Na de lovende woorden van de burgemeester voor de organisatie en deelname aan de avondfietstochten, waarin hij besloot dat, “Ondanks de daling van het aantal deelnemers het zeker de moeite waard blijft om deze traditie van avondfietstochten verder te zetten”, werden de baankapiteins en medewerkers bedankt en gehuldigd voor hun inzet. Er werd gedanst, na het eten, op muziek van de ABC-band en de mensen keerden tevreden huiswaarts na een geslaagde avond.
Op de slothappening wordt er telkens een fiets als hoofdprijs via een gratis tombola verloot. Dit jaar gedeeltelijk gesponsord door David Devleeschauwer (DVV-Bikes) Lanaken. Irene Geraerts was de gelukkige winnaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio