BK voor kadetten en scholieren

Print

BK voor kadetten en scholieren

Tessenderlo

Tessenderlo -

Twee keer brons voor Looise atleten op BK cad/schol

Dichtbij de Frans-Belgische grens was de piste van Moeskroen dit weekend het decor voor het BK voor kadetten en scholieren.
Een 7-tal Looise atleten realiseerden de vooropgestelde minima voor deelname en waren dan ook van plan het beste van zichzelf te geven.


Miet Cras mocht zaterdagmorgen om half tien de spits afbijten. Met 49.04 op 300H liep zij meteen een nieuw PR en plaatste ze zich bovendien voor de finale van zondag. In deze finale werd ze mooi 7de.
Jacob Boonen kon bij de jongens op hetzelfde nummer niet achterblijven. Met 45.83 liep ook hij een mooi nieuw PR.
Bij de 400m voor cadetten meisjes had Looise 2 juffrouwen in de strijd. Ursula Vandervoort benaderde met 63.45 haar PR tot op 4 tienden. Messalina Pieroni won haar reeks in 60.15 en plaatste zich rechtstreeks voor de finale. In deze finale werd Messalina mooi 3de in 59.47. Op het podium kreeg ze hiervoor haar verdiende bronzen medaille.

Vasthi Vandervoort liep bij een tegenwind van iets meer dan 2m een jaarbeste op 200m. Ze overschreed de eindmeet na 27.25s. Ook in het verspringen speelde de wind parten. Het was niet makkelijk om mooi op de plank uit te komen. Met 4.92m werd Vasthi 7de.
Nadat Vasthi de verspringbak verlaten had, kwam zus Ursula in actie tijdens het hinkstapspringen voor kadetten. Ursula kwam moeizaam op gang. Was ook aan de wind te wijten of had ze nog wat last van de 400m die ze in de voormiddag liep…. Ze stelde het geduld van trainer en supporters zwaar op de proef. Het duurde tot in de 5de poging vooraleer ze met 10.17 op de 3de plaats kwam. Ze stond deze plaats niet meer af en nam de bronzen medaille mee naar huis.

Op zondag was het 'Jesse'-dag. Jesse Hoobergs opende met een PR op de 110H en kwam nu uit op 16.58s. Intussen behaalde Jesse Stalmans de 7de plaats in het discuswerpen met 39.01m. Daarna was het terug aan Jesse Hoobergs. In de reeksen van de 200m kwam hij tot 23.92s, zijn 2de beste prestatie van het seizoen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio