Ouders geven het Opwermerke een facelift

Print

Ouders geven het Opwermerke een facelift

Werm

Hoeselt -

Sinds een aantale dagen ademt basisschool ‘het Opwermerke’ een totaal andere sfeer uit. Oudervereniging ‘Het Verwermerke’ heeft immers de school aan beide kanten van de Bovenstraat omgetoverd tot een school in kleur, wat ook meteen de slogan werd van het komende schooljaar.

Het idee leefde al langer maar kwam de laatste maanden in een stroomversnelling. Creatieve geesten werkten een basisconcept uit en meteen deed de oudervereniging een oproep naar helpers. Meester Guido getuigt: “Elke zaterdag van de maand augustus werd er door ouders, grootouders en zelfs de buurman gepland, opgeruimd, geschuurd en vooral veel kleur geschilderd op wanden, muren, dakgoot. Ook het verkommerde tuintje werd omgetoverd tot een levendige, fleurige bloembak. Sommige ouders wisten helemaal van geen ophouden en kwamen zelfs de laatste vakantiedag nog terug om enkele spellen op de speelplaats te schilderen”.

Resultaat is dat zowel de kleuter- als de lagere school kan beschikken over een mooie, levendige en blije speelplaats. In een verdere fase plant de school en oudervereniging nog een andere indeling van de speelplaats, een speeltoestel, een nieuw logo en straatborden die de weg wijzen naar deze kleine, maar sympathieke basisschool. Directeur Jan Daenen is samen met zijn leerkrachten erg tevreden met het resultaat en dankt eenieder die onder de een of andere vorm zijn steentje of borstelstreek heeft bijgedragen aan dit fantastisch resultaat. Zo wordt het alvast een schooljaar in kleur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio